Weinig problemen in nuttige wedstrijd

Vandaag vieren we de “return of the legend”. Alexander is (eindelijk) weer fit en gaat vandaag zijn eerste competitiewedstrijd spelen. En daarmee zijn onze “twin towers” weer compleet. Doel van vandaag, onze ongelsagen status verdedigen, liefst met goed (samen)spel, waarbij we ook onze nieuwe aanvallen weer aan een wedstrijdtest gaan onderwerpen. Afwezigen voor vandaag zijn Matz en Loïc. Mathis gaat hopelijk volgende week zijn rentree maken en Samaan & Kiran zijn om disciplinaire redenen niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

We beginnen zoals gewenst. Met de regelmaat van de klok scoren we iedere minuut en hoeven we geen tegenscores toe te staan. En zo staan we na vier minuten spelen al met 0-8 voor. Even hebben we een dipje, maar we herpakken ons en zonder veel problemen hobbelt de wedstrijd verder. In de negende minuut moeten we accepteren dat onze tegenstander een driepunter door het netje laat glijden en daarmee van de 0 af komt. Met een 5-18 tussenstand sluiten we het kwart af.
Aanvallend kunnen we onze spelletjes goed oefenen, verdedigend komen we er nog goed vanaf dat we de tegenstander te veel vrijheid geven.

De tweede periode begint erg moeizaam. De eerste vier minuten eindigen in een 3-4 tussenstand en dus is er weinig veranderd. (8-22) Een minuut later lopen we zelfs schade op (4-2) en in plaats van het werken aan het uitbouwen van onze marge zien we onze tegenstander inlopen. (12-24) We kunnen nog steeds niet echt op gang komen. Pas vanaf de zevende minuut, bij 13-24, komen we weer een beetje in ons ritme. We stomen door naar 13-32 om uiteindelijk met een 14-32 stand de rust in te gaan.
Net als in de eerste periode laten we in de verdediging te veel ruimte en nu profiteert Hades daar beter van. Dat moet in de tweede helft dus beter.

We zijn na de rust goed wakker. We weten de basket makkelijk te vinden en houden verdedigend de boel beter dicht. (14-39) In de volgende fase maken we meer persoonlijke fouten dan punten. (14-41) Na het door wisselen en een tegenscore komen we echter weer op gang. Via 16-46 wordt het 16-53 en is de marge al weer flink opgelopen.

In de laatste periode starten we rond uit slordig. Wij maken in de eerste minuut 2 fouten, de tegenstander 2 scores. (20-53). Pas in de vierde minuut weten we voor het eerst het netje te vinden. Halverwege is Hades weer een puntje ingelopen (6-5), maar de rest van het kwart is weer voor ons. Een flinke uitschieter in de achtste minuut (6 punten) zorgt voor een 22-64 tussenstand. In de laatste minuten voegen we nog 3 punten toe aan ons conto en we sluiten de wedstrijd af met een 22-67 eindstand.

Een prima resultaat. Hoewel we in de eerste helft wat agressie missen in onze verdediging. Aanvallend komen we weliswaar tot minder punten dan in onze eerste ontmoeting, maar daar staat tegenover dat we wel onze nieuwe aanvallen goed hebben kunnen oefenen. Erg nuttig.