Wederom ruime overwinning voor Jongens Onder 16

Vandaag komen de “mijnwerkers” uit Beringen op bezoek. Uit wisten we een eenvoudige overwinning te boeken, dus vandaag verwachten we de punten in Hasselt te kunnen houden. Voor de wedstrijd van vandaag waren Kieran en Axl de afvallers vanwege het feit dat nu eenmaal niet alle 16 spelers kunnen spelen. Hetzelfde geldt voor Samaan en Kiran, al ligt bij de keuze vooral disciplinair.

De mannen hebben er zin in vandaag. Pas bij een 9-0 stand moeten we de eerste tegenscore accepteren. De wissels verstoren het ritme een beetje (14-5), maar als de boys eenmaal warm zijn komt de score weer op gang. De gasten sluiten het kwart af met de laatste score en leggen daarmee een 23-9 tussenstand vast. Opvallend is dan al wel dat onze tegenstander duidelijk meer fouten nodig heeft dan wij.

In de 2e periode haken de Miners vooralsnog aan, beide teams scoren 2 maal, bij de tegenstander zijn dat echter driepunters, zodat ze een beetje inlopen. (27-15) Halverwege hebben de mannen echt orde op zaken gesteld en is de marge flink opgelopen. (35-17) Ook het tweede deel is het krachtsverschil duidelijk. Af en toe staan we een tegenscore toe, zelf hebben we het vizier scherp genoeg staan om verder uit te lopen. Met een 48-21 ruststand gaan we “aan de thee”.

We gaan voortvarend van start en lopen direct uit naar een 54-21 voorsprong. Maar dan stort het spel in. Buiten persoonlijke fouten blijft het stil op het wedstrijdsheet. Een korte opleving (56-21) is de vooraankondiging van een bonte storm. In twee minuten tijd stomen de mannen door naar een 67-21 tussenstand. We weten de tegenstander dit kwart het scoren te beletten.

Het laatste kwart is net ons beste. Al beginnen we sterk. We rennen naar een 77-21 voorspong. Even later is het zelfs 81-23 (3e minuut) en lijkt de 100 nog een doel te kunnen zijn. Zoals je wel vaker ziet worden de scheidsrechters bij een stand als deze wat milder voor de onderliggende partij. En dat is prima, maar fouten blijven fouten, zeker op doelende spelers. De fluitverhouding was zoek en dat had z’n weerslag op ons spel. Jammer. Het resulteerde in een 0-8 tussensprint van onze tegenstander. (83-35). Bij ons is de “swung“ er uit en zo eindigt de wedstrijd uiteindelijk in 87-37 overwinning.

Een prima wedstrijd van de boys. En een fijne opwarmer voor de topper van volgende week tegen Hasselt BT. Zeker het vermelden waar is dat vandaag IEDEREEN heeft weten te scoren en dat doet me deugd. Hoe meer spelers er meedoen in de score hoe minder we afhankelijk zijn van 1 of 2 spelers.