Uitstekende wedstrijd van de Orlyboys tegen runner-up

Vandaag kunnen we mooie zaken doen. Als we weten te winnen van Hasselt BT U16 B, dan kronen we onszelf tot Reekswinnaar. Of dat ook zo makkelijk is gezegd als gedaan? Dat zullen we gaan zien. In de uitwedstrijd was het verschil slechts 7 punten, maar het gevoel zegt dat we toch echt beter moeten kunnen dan dat. Afwezigen voor vandaag, Axl en Mathis en de om disciplinaire redenen niet in de selectie opgenomen Kiran en Samaan.

In tegenstelling tot de uitwedstrijd gaan we nu beter van start. In de uitwedstrijd liepen we in het begin nog achter de feiten aan (12-4). Vandaag beginnen we nog wat aarzelend in de aanval, verdedigend houden we de boel echter goed dicht. Halverwege staat het daardoor 6-0. In de resterdende minuten weten we aanvallend het vizier iets scherper te stellen en komen we tot 10 punten. Hasselt BT komt wel tot doelpogingen, maar weet deze nog niet om te zetten. Zo sluiten we het eerste kwart af met een mooie 16-0 voorsprong. En daarmee hebben we de eerste stap naar het reekswinnerschap genomen!

In de tweede periode krijgen we dan de onvermijdelijke eerste scores tegen. Niettemin lopen we toch verder uit. (24-4) Een paar minuten later is onze tegenstander een puntje ingelopen, 27-8, maar we kunnen het hebben. Hasselt BT heeft hun kruit dan al verschoten, wij voeren onze score nog wat verder op. Een en ander resulteert in een 34-8 ruststand.

Na deze prima eerste helft kan de titel reekswinnaar ons eigenlijk niet meer ontgaan. Maar, de wedstrijd is nog niet voorbij. Zaak is het nu om ons koppie er bij te houden. En dan is het even schrikken als Hasselt BT als herboren uit de kleedkamer komt. Met een 2-6 tussensprint in de 1e minuut schieten zij uit de startblokken. (36-14) Met een broodnodige time-out weten we hun dadendrang te breken. Via 38-16 halverwege wordt het 38-18 en zijn we weer wat van onze voorsprong kwijt. In de resterende minuten doen wij het net wat beter en lopen we weer 2 puntjes uit. Het kwart word gewonnen door onze tegenstander, maar de marge is nog steeds geruststellend: 42-20.

Het laatste kwart zijn we weer helemaal bij de les. Halverwege hebben we de marge op weten te hogen tot een mooie 30 punten. (54-24) Het laatste deel van de wedstrijd is het vooral vrije worpen schieten. Hasselt BT maakt maar liefst 10 persoonlijke fouten… Van die gratis kansen benutten we er voldoende om onze voorsprong nog verder te vergroten. Met een hele mooie 66-28 eindstand stellen we de overwinning en daarmee de titel REEKSWINNAAR veilig.

Een terechte overwinning. Op het dipje in de derde periode na een uitstekende wedstrijd van de mannen. Jullie mogen trots zijn op het spel dat jullie hebben laten zien!

De welverdiende titel werd beloond met lekkere pizza’s waar de mannen goed van hebben genoten.

Volgende week wacht ons de thuiswedtrijd tegen Tongeren.