Onder 16 blijft ongeslagen

De laatste wedstrijd van de eerste ronde van de competitie. Voor de gelegenheid krijgen we Basket Tongeren U16 D op bezoek. In de heenwedstrijd bleek het een stugge ploeg waar we pas in de tweede helft het verschil tegen konden maken. Voor de wedstrijd van vandaag ontbraken Mathis, die last heeft van zijn enkel, Kieran die buiten de selectie viel en de bekende namen Kieran en Samaan.
We beginnen uiterst moeizaam. We weten niet goed door de verdediging van onze tegenstander te breken. Het resultaat is dat we 4-8 achterkomen en dus een inhaalrace mogen gaan maken. De tactische omzetting heeft nog even wat aanpassingsproblemen, wel komen we op gelijke hoogte, 8-8. Opnieuw lopen de gasten uit, 8-12. Maar aan het einde van het 1e kwart hebben we de smaak te pakken en komen we opnieuw op gelijke hoogte, 12-12.

Wij nemen het voortouw en weten onze eerste voorsprong te pakken, 14-12. Even later komen we voor de 2e keer op voorsprong en nemen we definitief afstand van onze tegenstander. Via 24-18 stomen we door naar 30-19 en kunnen we dus met een voorsprong de rust in gaan. Belangrijker is dat we nu de neuzen allemaal de goede kant op hebben staan en makkelijk(er) tot scoren komen. Voeg daarbij een tandje extra inzet in de verdediging en het herstel is verklaard.

In de derde periode golft het spel in eerste instantie een beetje op en neer. We lopen een beetje uit, 37-21, om vervolgens Tongeren weer dichterbij te zien komen, 37-25. Daarna is het echter eenrichtingsverkeer. Als de stofwolken zijn opgetrokken geeft het scorebord aan dat de stand 55-25 is. Wow.

De laatste tien minuten van de eerste ronde breken aan. De honger van de mannen is nog niet gestild. De marge van 30 punten die we al hadden opgebouwd wordt gestaag vergroot. Bij een 68-25 weet onze tegenstander voor het eerst in deze periode een doelpoging om te zetten in punten, 68-27. Voor hen is de spreekwoordelijke koek dan op. Wij zijn echter nog niet klaar, er zijn immers nog minuten te spelen. Bij een 74-27 eindstand blaast de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje en is overwinning nummer 10 binnen.

Na de moeizame start herpakken de jongens zich en wordt de snel geïntroduceerde tactiek prima in de praktijk gebracht. En ondanks de moeilijke start, halen we toch weer flink uit. Goed gedaan boys!

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van 2023. Voor de beker van Limburg reizen we af naar Zonhoven. Daar willen we natuurlijk met de vole buit weer weggaan…