Groot krachtsverschil in bekerontmoeting

Voor de derde en laatste wedstrijd in de poulefase van de Beker van Limburg reizen we vandaag af richting Zonhoven, waar we de lokale B-ploeg gaan treffen. Willen we ons plaatsen voor de volgende ronde, dan zullen we vandaag de winst moeten pakken. Afgaande op eerdere uitslagen van onze tegenstander is de verwachting dat dat wel moet gaan lukken. Zonder Matz en Axl die andere afspraken hadden, Mathis die nog last heeft van zijn enkel en Samaan en Kiran, die niet in de selectie waren opgenomen bleven er nog 11 pietjes over…

De mannen hebben een raketstart. De verdediging staat als een huis en de daaruit volgende fast-breaks en onze normale aanvallen worden keer op keer succesvol afgerond. Zo kan het dat we na slechts 2 minuten spelen al 0-14 voor staan… Het is dus dan al duidelijk dat het geen echte wedstrijd gaat worden en dat we ons gaan plaatsen voor de volgende ronde! De mannen hebben het vizier op scherp staan en stomen door naar een 0-27 tussenstand. De laatste score was een perfecte uitvoering van een van onze aanvallen, afgerond met een driepunter, zoals bedoeld. Een onoplettendheid in verdediging geeft Zonhoven een vrije kans en die wordt benut. Alert blijven boys! Er resteren nog een aantal minuten en na tien minuten heen en weer rennen is de tussenstand 2-44.

Het zal weinig verrassend zijn dat het tweede kwart niet echt een ander beeld geeft. Een persoonlijke fout, in deze bijzonder sportieve wedstrijd, zorgt er voor dat onze tegenstander mag aantreden achter de vrije worp lijn. Van de twee pogingen wordt er één benut. (3-56) De boys reageren met een 0-6 tussensprint voordat de time-out een einde maakt aan hun tijd op het veld. We willen immers iedereen voldoende laten spelen.

Na de wissels moeten we weer even op gang komen. Maar als de trein eenmaal op gang is, komt deze pas tot stoppen als de twee heren in het grijs fluiten voor de rust. Niet gek dat een van de ouders van het thuisfront bij het zien van de foto van de ruststand dacht dat dat de eindstand was 😊. Ruststand: 3-77

In de tweede helft zijn we met vlagen te gemakzuchtig (in de verdediging). (Eens een kritische coach, altijd een kritische coach 😊) Maar ach, met een stand als deze is dat ook wel te begrijpen.

Het derde kwart begin weer met een regen aan scores, 3-87. Dan kan ook Zonhoven weer een duit in het zakje doen. (5-87) Wij blijven effectief in de score en in de zesde minuut is de stand al weer flink opgelopen, 5-99. En komt dus de 100 (en de bijbehorende traktatie) in beeld. Het is Ferre die de bal door het netje laat glijden en dus de gevierde man is. Maar ja, als je dan iets te blij bent met 100e punt, en dus de focus even weg is, profiteert de tegenstander daar direct van. (7-101) Het restant van het kwart kabbelt verder als een rustig beekje en het kwart wordt afgesloten meteen 7-109 tussenstand.

Het laatste kwart is er om iedereen nog lekker te laten spelen, al moet Yantho geblesseerd (enkel) aan de kant blijven. Groep 1 komt tot 10 punten en laat Zonhoven 1 keer scoren. Daarmee sluiten zij hun wedstrijd af bij een 9-119 tussenstand. Groep 2 moet nog even wakker worden en krijgt meteen een score om de oren. Wraak is zoet moeten ze gedacht hebben, want even later hebben wij er zelf ook weer 11 punten in liggen. (11-130) Even uithijgen, opnieuw een tegenscore en dan opmaken voor de eindsprint. Bij 13-138 wordt er voor het laatst gefloten en is de winst en de volgende ronde in de Beker van Limburg een feit!

Prima wedstrijd van de mannen, maar de tegenstander was wel erg zwak. Een bijzonder sportieve wedstrijd met heel weinig persoonlijke fouten. (Wij 3, Zonhoven 1) Een compliment aan de boys, die de gehele wedstrijd discipline toonden en veelvuldig onze aanvallen bleven oefenen.

Overigens ook een groot compliment aan de spelers van Zonhoven, die ondanks het grote verschil toonden over een grote dosis aan doorzettingsvermogen en werklust te beschikken.