Mooie afsluiting van het jaar 2023

Om het jaar op een mooie manier af te sluiten trokken de Orlyboys vandaag naar Leuven om daar mee te gaan doen aan de Leuven Wintergames 2023. In de “minder sterke” toernooivariant waren 8 teams uit Nederland en België present. Veel van de teams bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd. Wij bleken in de sterkere poule te zitten. Na de poulewedstrijden volgden er plaatsingswedstrijden om de eindrangschikking vast te stellen.

De bezetting van het toernooi bestaat uit diverse teams die in het eerste deel van het seizoen op niveau 3 uitkwamen. De Nederlandse teams speelden vooral in de 2e Divisie, vergelijkbaar met niveau 3.

Met beide beentjes op de grond staande verwachtten we dan ook dat het een paar stevige potjes zouden worden, waarbij winstpartijen vooral een bonus zouden zijn. Voor ons was het toch vooral een mooie gelegenheid om ons te meten met sterkere teams dan dat we tot nu toe zijn tegengekomen. En natuurlijk een uitstekende gelegenheid om er als team een leuke dag van te maken, minstens zo belangrijk.

Orly vs Dino Brussels
In de openingswedstrijd van het toernooi troffen we Dino Brussels, zoals je zult begrijpen uit Brussel. Dino Brussels speelde in het eerste deel van de competitie op Niveau 3.

In de eerste helft weten beide teams elkaar mooi in evenwicht te houden. We worden dus niet weggespeeld… Na de rust hebben we een dip. En daar profiteert onze tegenstander uitstekend van. En zo kijken we tegen een achterstand van 12 punten aan. Maar de jongens tonen veerkracht (!) en knokken zich voorzichtig terug. Helaas is er nog te weinig tijd om Dino in te halen. En dus gaat de eerste wedstrijd verloren met 21-27

Orly @ Zeeland Waves (nl)
Voor onze tweede wedstrijd treffen de een team bestaande uit talenten van verschillende Zeelandse verenigingen die gezamenlijk extra trainingen hebben.

In de beginfase houden beide teams elkaar redelijk in evenwicht. Vervolgens weten wij beetje bij beetje onze voorsprong uit te breiden tot een comfortabele marge van een punt of tien. En dat was maar goed ook. In de eindfase verslappen we een beetje en dat geeft onze tegenstander de kans om een inhaalrace in te zetten. Maar dit keer is de tijd in ons voordeel en kunnen we een mooie 29-34 zege uit het vuur slepen!

Orly vs Simple Dibble (nl)
Voor onze laatste poulewedstrijd treffen we Simple Dribble dat het goed heeft gedaan in de 2e Divisie in Nederland. Ook op het toernooi deden ze het prima. Zij wisten beide wedstrijden te winnen. Dat, de lengte van enkele tegenstanders en het feit dat er meisjes meespeelden zorgen voor een bezorgde blik bij de mannen.

Bezorgde blik of niet. De boys waren op en top gemotiveerd en geconcentreerd. Het resultaat: gedurende de wedstrijd lopen we beetje bij beetje verder weg bij onze tegenstander. Met een schitterende 39-22 pakken we wederom een winstpartij mee. Well done boys!

Bij het opmaken van de stand mochten de rekenmeesters aan de slag. Drie teams winnen 2 wedstrijden en eindigen gelijk. Met het beste doelsaldo trekken wij aan het langste eind en mogen we de FINALE gaan spelen. Wow!

Orly @ Landstede ZAC
Waren er bij onze vorige tegenstander al enkele lange mannen. bij Landstede waren deze nog langer… Opnieuw zien de mannen het een beetje somber in. Maar opnieuw laten ze zelf zien dat dat helemaal niet nodig is. De finale blijkt een ware finale. Beide teams spelen sportief en strijden volop mee. Landstede heeft de betere start, maar halverwege is de stand mooi in evenwicht: 11-11. Tegen het einde van de tweede helft hebben we een kleine marge te pakken, dit keer is het onze tegenstander die de stand weer gelijk weet te trekken: 23-23. Het laatste balbezit, met nog enkele seconden te spelen, is voor onze tegenstander die met een ware buzzerbeater van achter de middellijn ons lot beslecht. We verliezen de finale met 26-23.

Wat leuk om wedstrijden te kunnen spelen waar we er echt voor moeten werken. En dan zie je dat je je een fase van verslapping niet kunt permitteren. En dat zullen we mee moeten nemen naar het tweede deel van de competitie. Naast deze kritische noot kan ik alleen maar positief zijn. Zeker in de laatste poulewedstrijd lieten de mannen heerlijk kijkspel zien. En ook in de finale lieten we ons niet afschrikken en bleven we grotendeels gedisciplineerd spelen. En dat is denk ik de mooiste les. Gewoon uitgaan van onze eigen kracht en genieten op het veld!

Eindstanden
Game 1 : 21-27
Game 2 : 29-34
Game 3 : 39-22
Finale: 26-23

Sterrencast
Alexander Nootens
Arne Neven
Ferre Van Den Bergh
Jack Haesen
Loïc Dupont
Maarten Nootens
Matz Hovens
Ruben Wiertz
Tijmen Pillards
Yantho Pollé