De vuurdoop op niveau 3

Na een periode vol oefenen is het eindelijk weer tijd voor een wedstrijd voor het “echie”. Tegenstander van vandaag is Peer, dat net als wij reekswinnaar was geworden op niveau 4. Zouden we vandaag een kans hebben om de punten in Hasselt te houden? We zullen het gaat zien… Zonder Samaan, Mathis, Kieran en Tijmen bleven er 11 strijders over om vandaag in het strijdperk te treden.

Ons debuut op niveau 3 start prima. We zijn bij de les en lopen uit naar een mooie 7-0 voorpsrong. Nadat Peer met een driepunter iets terug doet lopen we verder weg bij onze tegenstander; 15-3… Na de eerste tien minuten is de stand 16-3 en mogen we tevreden zijn met de stand EN met ons spel.

Peer gaat zich dan ook echt bemoeien met de score en komt terug tot tien punten (18-8). Hoewel Peer mee blijft doen in de score, hebben wij nog steeds het betere van het spel. In het restant van de eerste helft weten we verder uit te lopen en mogen we gaan genieten van de rust met een mooie voorsprong van 34-17.

Het goede spel van de eerste helft en de mooie voorsprong bieden perspectief voor de tweede helft van de wedstrijd.

Tot onze grote schrik beginnen we erg moeizaam aan het derde kwart. Pas in de 4e minuut komen we voor het eerst tot een score. We mogen blij zijn dat Peer het netje in deze periode nog niet heeft weten te vinden. Na hun eerste score (36-19) beginnen onze opponenten aan een opmars. Van het goede (team)spel in de eerste helft is weinig over en de kansen die we krijgen weten we niet te benutten. En zo kan het gebeuren dat we na het derde kwart nog maar een marge van tien punten over hebben: 38-28
Nog tien punten verschil. Maar als we ons kunnen herstellen, moet dat genoeg zijn, toch?

moneytime
Peer opent het bal in het laatste kwart met een driepunter; 38-31. Wij doen direct iets terug, maar zien de tegenstander wel weer een puntje dichterbij komen; 40-31. Vervolgens blijft het even stil op het sheet. Peer komt opnieuw terug tot 7 punten, maar opnieuw antwoorden wij met een tegenscore. Halverwege hebben we nog steeds 9 punten over. Ons spel is weliswaar beter dan in het derde kwart, maar laat nog steeds te wensen over. Desondanks is het goed genoeg om Peer op afstand te houden: 42-33.

Na weer een stilte volgt een herhaling van zetten. Peer scoort (1 vrije worp) en wij produceren wederom een antwoord. (44-34) Nog 2 minuten en een verschil van tien punten, het lijkt er op dat we de wedstrijd toch “gewoon” binnen gaan slepen. Wij nemen het stokje over en vergroten het verschil naar 12 punten. Dit keer antwoord Peer, met een driepunter, waarmee na negen minuten spelen de stand 46-37 is. Dezelfde stand staat na het laatste fluitsignaal ook op het scorebord en daarmee is onze eerste overwinning op niveau 3 een feit.

Na een prima eerste helft laten we het in het derde kwart afweten. In de laatste periode herstellen we ons weer een beetje. Het resultaat is een verdiende overwinning. Nu wordt het zaak om een dip als in het derde kwart te gaan voorkomen. Koppie er bij houden en de volgende wedstrijd weer met volle focus aan de bak.