Jongens Onder 16 weert zich kranig

De tweede wedstrijd in de Beker van Limburg belooft een lastige te worden. Tegenstander BBC Optima Tessenderlo U16 A staat stevig aan kop in hun reeks op niveau 3. Kortom, we hopen toch vooral op een leuke wedstrijd waarin we lekker mee kunnen doen en veel van kunnen leren. Aangezien Alexander en Mathis nog niet fit zijn waren ze er ook vandaag nog niet bij. Verder waren Mathias, Kiran en Samaan afwezig. Kieran was wel van de partij maar heeft deze wedstrijd niet meegespeeld, maar hij verdient wel een groot compliment voor zijn teamspirit!

Het is even slikken als we direct op een achterstand komen (0-4). We haken wel aan (4-4), maar opnieuw loopt Tessenderlo bij ons weg. (4-8) Even doen we iets terug, maar moeten dan toch toestaan dat we halverwege tegen een achterstand van 5 punten aankijken. (6-11). MAAR de mannen geven zich natuurlijk nog niet gewonnen. We vechten ons helemaal terug in de wedstrijd. Het wordt nog even 6-13, maar aan het einde van het eerste kwart staan we nog maar 1 puntje achter: 14-15.

In het tweede kwart beginnen we prima. Tot twee keer toe nemen we zelfs een voorsprong. (16-15 en 21-19) Tessenderlo lijkt dan echt toe te gaan slaan. Aan het begin van de zesde minuut kijken we weer tegen een achterstand van 5 punten aan; 21-26. Bij 23-26 lijkt er nog niets aan de hand, maar dan plaatst Tessenderlo een belangrijke tussensprint. We gaan genieten van een welverdiende rust bij een 23-32 stand.

Een tussenstand waar we tevreden mee mogen zijn. Jammer dat we in de laatste minuten de aansluiting verliezen, maar we worden niet weggespeeld, we doen gewoon mee. Uitstekend mannen!

Na de rust is het onze tegenstander die hard toeslaat. Binnen een minuut wordt de marge vergroot tot 15 punten en moeten we toch gaan oppassen dat we niet alsnog overlopen gaan worden. Vooralsnog gebeurd dat niet en haken we weer aan. Halverwege periode 3 is de achterstand 14 punten; 27-41. In de resterende minuten schommelt de marge, maar groter wordt deze niet. Het derde kwart sluiten we af met een 36-47 tussenstand.

In de laatste periode wordt het verschil nog even 10 punten (39-49), maar moeten we toch lijdzaam toekijken hoe onze tegenstander bij ons wegsluipt. Zo is het verschil aan het begin van de zevende minuut “opeens” 20 punten (40-60). Het restant is echter weer voor ons. Tessenderlo weet niet meer te scoren, wij voegen nog 5 punten toe aan ons conto. En zo eindigt deze bekerconfrontatie in 45-60.

Al met al een wedstrijd waar we tevreden over mogen zijn. En ja, in een wedstrijd als deze, tegen een sterke(re) tegenstander, wordt duidelijk waar onze verbeterpunten liggen. Maar daar kunnen we alleen maar beter van worden. Dus heads up mannen, jullie hebben een prima prestatie geleverd.

Volgende week gaan we weer verder met de competitie en gaan we op bezoek bij Hades Kiewit. Komen jullie dan de mannen aanmoedigen?