Makkelijk middagje in de Alverberg

De eerste terugwedstrijd van het seizoen. Waarin we eindelijk weer eens thuis mogen spelen. Tegenstander Sint-Truiden U16 C werd in de heenwedstrijd al gemakkelijk verslagen en we gingen er dus ook wel vanuit dat we opnieuw met ruime cijfers de volledige punten zouden pakken. Afwezigen waren de nog steeds geblesseerden Alexander & Mathis en Mathias & Kiran die er niet bij konden zijn.

Zoals verwacht nemen we in het begin meteen een voorsprong en hoeven we ons al snel geen zorgen te maken over een eventuele verrassing. (8-0). Dan vergeten we een paar minuten onze de ballen af te maken en blijft het stil op het scoreformulier. Een gebrek waar we deze wedstrijd meer last van hadden, hetgeen je bij het zien van onze eindscore wellicht niet zou verwachten. Desondanks staan we halverwege het eerste kwart al 12-0 voor.  In het tweede deel een vergelijkbaar beeld, we slaan toe in het middenstuk. Tussendoor scoort ook onze tegenstander één keer als we verdedigend niet goed staan op te letten. Tussenstand: 24-2

In de tweede periode laten we verdedigend weer één maal een steekje vallen, maar verder zorgt deze er wel voor dat we weer lekker kunnen rennen. De doelkansen die we krijgen uit de fast-breaks en onze gewone aanvallen worden deze periode met veel zorg omgezet in punten. Halverwege is de voorsprong opgelopen tot 38-2. Maar dan gaan we pas echt los. In de resterende minuten scoren we zonder blikken of blozen 22 punten. We gaan rusten met een stand van 60-2…

Er is niet echt sprake van een wedstrijd. Ook de tweede helft niet. Doordat we de vrede willen bewaren en een forfait van onze tegenstander willen voorkomen wordt de tweede helft niet meer dan een formaliteit. Onze verdediging, met name het goed uitvoeren van de gegeven opdrachten op de momenten zoals vooraf afgesproken wordt beperkt en dat heeft tot gevolg dat we ons minder goed (kunnen) concentreren. Met als resultaat meer punten tegen en minder punten voor dan in de eerste helft. Via 71-8 wordt het na drie periodes spelen 79-8.

In het laatste kwart beginnen we met een 8-0 run. (87-8) In de volgende minuten lopen we wel weer verder uit, 94-12, maar moeten we ook te veel tegenscores incasseren. De laatste drie minuten zijn voor onze gasten. Wij hebben aanvallend ons kruit verschoten, of beter we kunnen niet meer de concentratie opbrengen om de bal door het netje te werken. En verdedigend is het hetzelfde verhaal. We maken alleen persoonlijke fouten en moeten opnieuw accepteren dat onze tegenstander wel weer scoort. Eindstand: 94-15.

Een uitstekende eerste helft. We doen wat we moeten doen en als we het vizier goed afstellen, dan hebben we weinig problemen met het opvoeren van onze score. De puntjes tegen waren niet nodig geweest, maar daar kun je op zich nog prima vrede mee hebben. In de tweede helft missen we consistentie en concentratie. Met als resultaat aanvallen waarin we veel rebounds pakken, maar wel doordat we 4, 5, 6 kansen achter elkaar om zeep weten te helpen. Verdedigend laten we in ieder geval in de laatste periode te veel lopen. Daarmee doen we onszelf toch wel tekort. Maar ach, de punten zijn binnen en iedereen heeft weer kunnen spelen. Maar echt leuk zijn dit soort wedstrijden niet. En leerzaam al helemaal niet.

Voor de wedstrijd van volgende week mogen we onze borst vast natmaken. Dan komt, voor de Beker van Limburg, Tessenderlo U16 A op bezoek. Zij staan in hun reeks op Niveau 3 sterk bovenaan.