Stadsderby prooi voor de Orlyboys

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. En meteen een stadsderby, tegen Hades Kiewit BBC U16 B. In de tussentijd is onze selectie uitgebreid tot 17 trainende leden, waarvan er vooralsnog 15 gaan deelnemen aan de wedstrijden. Van die 15 missen we Alexander en Mathis, die beiden in de lappenmand zitten en Samaan die in de ziekenboeg verblijft. Maar dan blijven er nog steeds 12 bengeltjes over om vandaag te gaan strijden om de felbegeerde overwinning (en behoud van de koppositie).

Het wedstrijdplan was duidelijk, maar onze tegenstander gooit roet in het eten. Voor het eerst komen we in een competitie wedstrijd op een achterstand… (0-2) Dat is even wennen! We herstellen ons wel een beetje (4-4), maar toch is er een time-out nodig om de boys in de juiste richting te krijgen. Niet veel later is het 7-4. Onze drang naar meer wordt nog even onderbroken door een time-out van onze tegenstander, maar dan gaat het gaspedaal er op. Halverwege het eerste kwart is het al 17-4 en zijn we weer waar we willen zijn. Het verschil is gemaakt en nu kunnen we lekker gaan door wisselen! Ondanks de onderbrekingen door de wissels blijft de Orlytrein nog even doorrazen. Via 28-4 sluiten we het eerste kwart af met 34-4.

We trappen een beetje op de rem en gaan de rest van de wedstrijd niet zo hard van stapel. halverwege het tweede kwart staan we voor met 41-6. Het resterende deel van de eerste helft gaan wel lekker door met scoren. Verdedigend doen we het goed, maar we moeten wel toestaan dat Hades nog een keertje scoort. Al met al hobbelen we door naar een 53-8 ruststand.

Na de rust zijn we nog wat twijfelachtig in onze afwerking, waardoor we niet verder komen dan 7 punten in de eerste vijf minuten. We vergeten in deze tweede helft ook aanvallend te rebounden, waardoor we na onze missers niet voor tweede of derde kansen kunnen gaan. Onze tegenstander profiteert niet echt, want verder dan 2 punten komen zij niet. Als we weer een beetje “wakker” zijn, komt ook de scoremachine weer op gang, getuige de 12 punten in de laatste vijf minuten, 72-10.

Het laatste kwart is vooral rommelig of misschien beter, fysieker. Daardoor missen we (te) veel van onze verder prima doelpogingen. In de eerste vijf minuten komen we dan ook niet verder dan een 8-6 score. De laatste vijf minuten zijn nog moeizamer dan de eerste vijf. Hades scoort niet meer, wij maken nog 5 punten. Jammer dat de wedstrijd sportief nog een beetje ontspoort na een uitbarsting in het publiek. De eindtand voor de geschiedenisboeken: 85-16

De bengels van vandaag:

Duidelijk uitslag, iedereen heeft weer kunnen spelen. Ondanks de grote uitslag toch nog genoeg leermomenten en genoeg redenen om hard te blijven werken op de trainingen. Nu kunnen we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd van volgende week. Opnieuw een stadsderby, nu bij het op de tweede plaats staande (en ook nog ongeslagen) Hasselt BT.

Drie wedstrijden gespeeld, drie wedstrijden gewonnen. Zelf maken we gemiddeld 85 punten en krijgen we er maar 23 tegen. Een prima start van de competitie, maar we hebben nog genoeg werk om ook in het tweede deel van de competitie goed voor de dag te komen.