Orkaan Orly afgezwakt tot stevige storm, met lokale windvlagen

Dit weekend reizen we af naar Beringen voor onze tweede competitiewedstrijd, alwaar we zullen worden ontvangen door de lokale “mijnwerkers” 😊.  Vandaag gaan we aantreden met een volle bank, ofwel 12 man sterk. En dan missen we dus nog 4 van de sterren van de Orlyboys U16. Alexander is nog uit de running, Yantho is in Berlijn om zijn running papa aan te moedigen en Kiran is nog niet speelgerechtigd. Voor onze laatste aanwinst Jack moet de papierwinkel nog worden afgehandeld.

We komen goed uit de startblokken, maar de Miners haken wel direct aan. (3-4) Voorzichtig breiden we onze voorsprong uit, maar Beringen geeft nog niet op. Aan het begin van de vijfde minuut staan we 4-7 voor, met als opvallend gegeven dat we dan al 4 persoonlijke fouten hebben gemaakt. Vorige week hadden we er over de gehele wedstrijd maar 1…

Maar in het rest van het kwart houden de mannen hun handen netjes thuis, of beter de gemaakte fouten worden daarna niet meer gezien/gefloten. Vanaf dit punt gaan we werken aan de beslissing in deze wedstrijd. We stomen door naar 4-16 en sluiten het kwart af met een nette 6-20 voorsprong.

Vanaf het tweede kwart kunnen we lekker door gaan wisselen, zodat iedereen minuten kan pakken. In de derde minuut tikken we voor het eerst de marge van 20 punten aan. Na zes minuten is de stand 14-32. Door de wissels wordt ons spel wel rommeliger, met als resultaat dat we het resterende deel van deze periode niet meer scoren… Beringen weet het netje wel nog twee keer te vinden. Maar we kunnen het hebben de marge was er. De ruststand: 18-32

Aan het begin van de tweede helft komt een van de lokale windvlagen van storm Orly voorbij razen. De mannen hebben zich in de rust weer helemaal opgeladen. Zonder blikken of blozen wordt de marge tussen beide teams opgeschroefd naar 28 punten. (18-46) We zijn dan twee (2!) minuten op weg… De windvlaag wordt gestopt door een time out van onze tegenstander. Maar die kan niet voorkomen dat we het verschil boven de 30 punten tillen. (20-54) De laatste minuten zijn voor onze tegenstander. De Miners snoepen weer wat puntjes van hun achterstand af en we sluiten het derde kwart af met een 27-56 tussenstand.

Ook in het eerste deel van de laatste periode staat onze tegenstander aan de goede kant van de score. Ze komen terug tot 21 punten (39-60). In de afsluitende vijf minuten laten we zien dat wij toch echt het sterkere team zijn. Na acht minuten rennen is de marge van 29 punten weer hersteld. (41-70) Maar voor de veelvraten van Orly U16 is dat niet genoeg. Er wordt nog een eindspint uitgeperst, waarmee we de eindstand van deze wedstrijd vastleggen op

Prima wedstrijd, waarin iedereen genoeg heeft kunnen spelen.
Nu wordt de uitdaging om iedereen aan het scoren te krijgen…