Zwaarbevochten overwinning in tweede stadsderby

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen stadsgenoot Hasselt BT U16 B op het programma. Puur afgaande op de uitslagen tot nu toe zou je zeggen dat we ook deze stadsderby naar ons toe zouden moeten kunnen trekken. Vandaag staan er weer 12 spelers te trappelen om aan de bak te gaan. Nieuwkomer Jack maakt zijn debuut bij Orly Hasselt U16 B. Afwezigen zijn Alexander, die hopelijk volgend weekend weer mag spelen, Mathis, die nog geblesseerd is aan zijn rug. Kiran en Samaan moesten nog even uitzieken.

We beginnen erg moeizaam aan deze tweede stadsderby. Hasselt BT neemt het initiatief (4-0). Pas  in de vierde minuut weten we voor het eerst het netje te vinden. (4-2). Het blijft echter lastig en we hebben ook niet echt geluk in de afwerking. Kans na kans wordt om zeep geholpen. Als we dan ook geen aanvallende rebouds weten te pakken ziet onze tegenstander haar kans schoon om toe te slaan. In de vijfde minuut wordt het nog even 8-4, maar daarna blijft het stil op het scorebord, heel stil… BT gaat wel nog even door met scoren en zo staan we na afloop van het eerste kwart achter met 12-4!

Hier zagen we het nog somber in…

Dat is even slikken. Maar, het is pas het eerste kwart. Die 12 punten tegen is niet zo erg, die 4 punten voor is zorgwekkender. Maar als we het koppie er bij houden en als de ballen wel gaan vallen, dan is er nog van alles mogelijk…

In de tweede periode beginnen we beter, we gaan voorzichtig werken aan een inhaalrace. En met succes. Halverwege hebben we de marge terug weten te brengen tot 3 punten (15-12) en is de wedstrijd weer een wedstrijd. In de resterende minuten blijven we gestaag inlopen. Onze tegenstander weet niet meer te scoren, wij komen stapje voor stapje dichterbij. Bij het rustsignaal hebben we de opgelopen schade hersteld. Beter nog we kunnen de kleedkamer op gaan zoeken met een kleine voorsprong; 15-17.

Hard werken voor bal en dat hadden we nodig

We beginnen hoopvol aan de tweede helft. Ondanks dat onze tegenstander weer mee gaat doen in de score weten we toch iets uit te lopen (18-23). Maar we zijn nog niet “los”, sterker nog we zien onze voorsprong verdampen. Na vier minuten spelen kijken we tegen een 24-23 achterstand aan. Het wordt nog even 27-23, maar dan tonen de mannen opnieuw veerkracht. Na acht minuten spelen hebben we de stand weer gelijk getrokken (27-27) en ziet het er naar uit dat het nog een spannend slot gaat worden. In de resterende minuten veranderd er niets en dus komt alles aan op het laatste kwart.

We komen sterk uit de startblokken. na slechts één minuut spelen hebben we al weer wat lucht (27-31) en moet onze tegenstander vluchten in een time-out. Na vier minuten knokken in de verdediging en af toe een score hebben we onze marge vergroot tot 8 punten (27-35). En dan ziet de wereld er opeens heel anders uit en lijkt de winst binnen. Maar daar denkt Hasselt BT anders over. Ze geven zich nog niet gewonnen en persen er een tussenspint uit. En zo kan het gebeuren dat we na 6 minuten spelen nog maar 3 punten voorsprong hebben. (32-35). Het is en blijft spannend! En dus moeten de mannen nu echt laten zien uit welk hout ze gesneden zijn. Na 8 minuten spelen hebben we weer wat meer lucht (32-39). BT sluit aan (34-39). Maar de marge is groot genoeg. Uiteindelijk boeken we een zwaarbevochten overwinning met een 34-41 eindstand.

Het was vandaag duidelijk niet onze beste wedstrijd, we kunnen echt beter dan we vandaag hebben laten zien. Toch een groot compliment voor alle spelers, want ze bleven knokken. EN het fantastisch om te zien dat de mannen op de bank hun teamgenoten op het veld vol overgave aanmoedigden, TRUE TEAMSPIRIT! En ja, ook de ouders deden hun luidruchtige duit in het zakje 😊.