Uitbollen na drie quartjes

Alverberg – Eerste thuiszege voor de Borly’s en meteen ook eerste seizoensnederlaag voor de bezoekers uit Houthalen. Wij waren licht baas in quartje één en twee en daarna pakten wij verwoestend uit. Na drie quartjes was de match gespeeld en verdween onze agressieve defense. Maar bedreigd werden wij nooit meer.

Negen spelers op de feuille (geen Henri, Winfried en Thomas), genoeg om de bezoekers op te vangen. Die hadden al veel problemen om te starten want zij stonden ook in het blauw en het was wel even wachten op hun reserve-uitrusting. Eén quart speelden de gasten goed mee (12-12) en ook na 19-14 (wij scoorden 8 op 10 vrijworpen) bleven zij over 19-19 in de match tot 26-22. Dan volgden de eerste punten van Dami en werd het kloofje vergroot naar 35-27 rust.

In enkele wervelende minuten werd Houthalen totaal zoek gespeeld met Dami, Wim en Illya (3 op 3 in nauwelijks 1′) aan het kanon. Ook een time-out kon de zwalpende bezoekers over  41-27 en 47-29 niet meer helpen. Collectief sterk liet onze verdediging nauwelijks een steekje vallen en bij 59-35 stond er het grootste verschil. In het laatste quartje bolden wij losjes uit en mocht Houthalen nog wat tegenpruttelen.

Quartjes:  19-14, 16-13 (rust 35-27), 24-10 (59-37 na 30′) en 7-13 (eindstand 66-50).

Vrijworpen: 13 op 20. Arno 1 op 2, Wim 1 op 2, Steven 1 op 2, Joris 0 op 2, Illya 2 op 2, Dami 2 op 2, David 3 op 4, Mark 3 op 4.

Driepunters: 2 van Dami.

Fouten: Orly 18, Houthalen 14.

Afwerking: Illya Nootens 20, Dami Brodzinski 14, David Vaniseghem 10, Arno Melotte 5, Wim Dirickx 5, Joris Van Gossem 4, Steven Thomas 3, Mark Schoemans 3, Bert Steegmans 2.