Samenwerking jeugd – Orly Hasselt en APK Alken BBC

Het is niet eenvoudig om in alle jeugdreeksen te kunnen uitpakken met een sterk team. Soms mag men al blij zijn dat men uberhaupt een ploegje bij mekaar krijgt om de competitie te starten. En dat probleem stelt zich niet alleen bij Orly want er zijn diverse clubs die het op dat vlak vrij moeilijk hebben. Dus wordt er gepraat met de buren en probeert men een oplossing te vinden. Op verschillende plaatsen bestaat er al zo’n samenwerking.

Volgend seizoen zal dat ook het geval zijn bij Orly. Er werd een samenwerkingsakkoord afgesloten met basketclub APK Alken. Dat geldt enkel voor de jeugdploegen want de seniors van Alken blijven gewoon in hun eigen sporthal trainen en competitiematchen afwerken. Maar de jeugdwerking komt onder de vleugels van Koninklijke Orly Hasselt vzw terecht, met Guido Vandriel als jeugdcoördinator.

In de praktijk komt het er op neer dat er zowel in de sporthal van Alken als in de eigen Alverberg zal getraind worden. Dat is voor de U10-, de U12- en de U14-ploegen. De wedstrijden zelf zullen doorgaan in Hasselt in de Alverberg. Naast de gewone wekelijkse oefenmomenten zullen er ook specialisatietrainingen georganiseerd worden onder leiding van Bart Wouters.

Om dat alles te coördineren en te ondersteunen beschikken wij over een jeugdbestuur en een afzonderlijke sponsorgroep met zowel leden van APK Alken als van Orly Hasselt. Door deze samenwerking hopen beide ploegen hun aanwervingsradius te vergroten en het spelniveau van de verschillende teams te verhogen.

Het wordt dus uitkijken naar deze nieuwe uitdaging, alleszins een unicum in de meer dan 65-jarige clubgeschiedenis van Orly Hasselt.