Ondanks uitsluiting toch een makkie

ALVERBERG – Vorig seizoen was Peer-B nog de terechte kampioen – die kerels zitten nu in tweede provinciale – maar dit team stelde echt niet veel voor. Bij ons werd topschutter Tom Groven al in de eerste helft uitgesloten maar dat bleek geen hinderpaal om heel makkelijk te winnen.
De bezoekers hadden niemand bij om het wedstrijdblad in te vullen, telden slechts 7 aanwezige spelers, maar wij waren al blij dat ze op zondagmorgen uberhaupt kwamen opdagen. Tom knalde er in het eerste quarter al drie bommen in en in het tweede quartje lukte hij de ene korf na de andere. Bij 27-13 een zoveelste gevaarlijke fout op diezelfde Tom die toen al 17 punten had gescoord. Tom was die onbestrafte ingrepen hartgrondig beu en dreigde er mee om de eetkamer van zijn belager eens deftig te verbouwen. Iets te luid meegedeeld, de ref sloot hem meteen uit.
Maar ook zonder onze topschutter werd de kloof steeds verder uitgediept. Met een collectieve afwerking geraakten wij aan onze grootste overwinning van het seizoen, meteen staat ons doelsaldo op positief. Peer gebruikte zijn 5 time-outs om wat op adem te komen, coaches Kevin en Katrien gebruikten er geen enkele. Was ook niet nodig. Onze verdediging speelde een prima partij, Stijn komt iedere match beter voor de pinnen, Pieter begint zijn plaats te vinden en scoorde de laatste 2 punten.
Quarters: 17-11,  12-6 (rust 29-17), 17-5 (na 30′ 46-22) en 20-13 (eindstand 66-35).
7 driepunters: Tom 4, Steven 2, Arno 1.
Vrijworpen 7 op 14. Tom 2 op 4, Mark 2 op 6, Stijn 1 op 2, Bert 2 op 2.
Fouten: Orly 24, Peer 9 (braaf ploegske)
Afwerking: Tom Groven 17, Steven Thomas 10, Bert Steegmans 9, Arno Melotte 9, Mark Schoemans 8, Stijn Segers 7, David Vanlaer 4, Pieter Pepels 2, Jeroen Vos 0, Wim Dirickx 0, Thomas Mougey 0.