Geen shotkracht na rust

Alverberg – Slechts 7 punten in het derde quartje, evenveel in het vierde quartje: met zulke afwerkingscijfers kun je geen match winnen. Bilzen was in de slotfase (35-39) net dat ietsje beter en dwong in de laatste 4′ een verdiende overwinning  af.

Orly startte sterk met een heel degelijke defense (8-1 na 5′) en pas na een time-out geraakte Bilzen op dreef. In het tweede quartje kropen de bezoekers op 12-14 maar kregen dan een 9-0 te slikken: 21-14. Jan, Arno en Stijn tekenden voor die grootste voorsprong, maar vlak voor rust kon Bilzen met de enige driepunter van de match plus een fout op een driepuntshot de cijfers toch weer in evenwicht brengen. Na rust leverden onze eerste 7 aanvallen evenveel balverliezen op. Zelfs na een time-out kwam er nauwelijks beterschap en wij bleven enkel in de match omdat Bilzen ook maar povertjes afwerkte. Thomas Mougey hield ons bij 35-39 in het spoor van de bezoekers. Toen eerst Jan en daarna Tom een inlegger misten en Bilzen via Lantin (nr 14) aan de overzijde wel twee keer scoorde was de match gespeeld: 35-43 (38′).
Spannende en uiterst sportieve match met een prima leiding.

Quarters: 12-9, 12-14 (rust 24-23), 7-10 (31-33 na 30′) en 7-16 (eindstand 38-49).
Fouten: Orly 17, Bilzen 16.
Vrijworpen: 6 op 17. Jan 3 op 4, Tom 1 op 2, Mark 0 op 3, Stijn 2 op 8.
0 driepunters: wel een reeks air-balls.
Afwerking: Jan Olaerts 11, Stijn Segers 8, Thomas Mougey 6, Arno Melotte 4, Tom Groven 3, Bert Steegmans 2, David Vanlaer 2, Mark Schoemans 2. Pieter Pepels 0, Jeroen Vos 0, Alexander Gatz 0, Wim Dirickx 0.