Eerste uitwinst met “onherkenbaar” team

Sporthal As – Vermits Illya en David Van Iseghem afwezig waren restte er van de basisploeg van de voorgaande seizoenen enkel nog Dami Brodzinski. Voeg daar nog onze geliefkoosde ref Boontjes bij en dan mocht je een heel moeilijke avond voorspellen. Het draaide echter anders, heel anders.

Onze basisvijf bestond uit Arno, Joris, David Vanlaer, Rafaël en Dami. Indrukwekkend van gestalte was dat zeker niet. Maar met vrij aardig en ook behoorlijk snel basket werd het een gelijkopgaand eerste gedeelte met een kleine voorsprong na 10′. Dat verschil stond er ook nog aan de rust en werd zelfs nog lichtjes uitgediept tot 31-37. Nieuwelingen Peter Moonen en Rafaël Pappers lieten een niet onaardige indruk, maar het beste en meest verrassende moest toen nog komen. Met Thorsten Augustus (enkele invalbeurten bij de A-ploeg) hadden wij een spiksplinternieuwe speler op het wedstrijdblad staan die wij van haar noch pluim kenden. En zijn eerste optreden mocht gezien en gesmaakt worden, hij domineerde werkelijk in de rebounds, zowel aanvallend als verdedigend. In een wervelend derde quarter werd As ter plaatse gelaten en liepen wij met sterk defensewerk uit naar een 42-57 tussenstand. De eerste uitzege lag voor het grijpen, maar in een dol laatste quartje kwam de pressende thuisploeg toch nog gevaarlijk opzetten met een 27-17 tussenstand. Joris scoorde in de slotminuut de broodnodige vrijworpen.

Stevige collectieve prestatie met vijf spelers in de dubbele cijfers, samen goed voor 70 punten.

Even een woordje over nieuweling Thorsten. Hij is dus met afstand de jongste speler die wij het laatste decennium hebben opgesteld: bouwjaar 2002. Arno is van 1990, Rafaël van 1991, dat waren de twee jongsten. Na Kevin Triki en Bram Geelen is dit ook de eerste keer in ruim tien seizoenen dat er nog eens een jeugdspeler meedeed bij de B-ploeg. En dat was erg succesvol, hij mag terugkomen…

Quarters: 18-22, 13-15, 11-20 en 27-17.

Driepunters: Dami 5, Joris 2, Peter 1

Fouten: 20 tegen As, 21 tegen Orly.

Afwerking: Dami Brodzinski 22, Thorsten Augustus 16, Peter Moonen 12, Rafaël Pappers 10, Joris Van Gossem 10, Arno Melotte 2, David Vanlaer 2, Maarten Verheyden 0, Mark Schoemans 0.