Tegenstrever was beter

Alverberg – Een paar tussenspurts van leider Alfa waren voldoende om ons op afstand te houden. Zelfs als Joris en grote David er bij waren geweest leek dit team te sterk voor ons.

Mooie start met 10-6 (3 driepunters) maar op de 0-10 van de bezoekers hadden we geen antwoord. Inside kregen we niks klaar (10-19)  en pas na 14′ zouden we een eerste tweepunter scoren. Defensief was alles OK en met een nu wel scorende Illya kregen we bij 24-24 de kloof gedicht. Vlak voor rust een resem balverliezen, een nieuwe tussenspurt en 24-33 aan het half.

Dat verschil liep zelfs op tot 31-51 en wij leken op een zware patat af te stevenen. Kenny en drie bommen op rij van Arno dwongen de bezoekers echter nog tot een time-out bij 53-60 in de voorlaatste minuut. Alles of niks, balverliezen en een 0-8 om af te sluiten. Verdiende zege.

De vrijworpen waren weer zwak (3 op 11), refs Copermans-Henrouille lieten spelen, maar Dami moest in het derde quarter na een tweede vrijwillige fout wel voortijdig gaan douchen. Volgens onze noteringen scoorde Dami drie driepunters, maar met slechts 6 pt op het wedstrijdblad (en die geven we dus officieel mee) klopt onze scouting dus niet.

Randnieuws 1: Deze week overleed Patrick Groven, de papa van Tom. Onze deelneming
Randnieuws 2: David Van Iseghem was er niet: weekend n.a.v. zijn 40e verjaardag. Proficiat.
Randnieuws 3: Joris vertoonde coronaverschijnselen, dus die lieten we thuis. Verstandig.
Randnieuws 4: Illya heeft zijn Ine ten huwelijk gevraagd (met veel traantjes). Dikke proficiat.
Randnieuws 5: Winfried kwam depanneren aan de wedstrijdtafel voor de 24″. Waarvoor dank

 

Fouten: 12 tegen Orly, 8 tegen Achel.

Vrijworpen 3 op 11. Illya 1 op 6 (zijn eerste van het seizoen), Rafaël 0 op 1, Peter 1 op 2, Mark 1 op 2.

Afwerking: Illya Nootens 15, Arno Melotte 9, Kenny Jaspers 8, Rafaël Pappers 6, Peter Moonen 6, Dami Brodzinski 6, David Vanlaer 2, Mark Schoemans 1.