Dit kon beter, veel beter

Alverberg – De vooropgestelde winst kwam er, bij rust leek dat een makkie, maar uiteindelijk werd het nog een moeilijke bevalling na een slappe tweede helft.
Mooi basket in het eerste quartje en na 17-14 een duidelijk overwicht dat over 31-19 in een maximumvoorsprong van 37-21 resulteerde. Maar daarna werd het heel povertjes. Coach Mark liet spelverdelers Joris en Wim na rust op de bank en dat experiment leverde totaal niets op. Integendeel, een afgeslagen Hades groeide terug in de match en vermits wijzelf nog nauwelijks een  fatsoenlijke aanval in mekaar knutselden werd het nog spannend bij 43-39. Ook in het laatste quart kwam er geen aftekening en pas na een bezoekende time-out bij 48-44 (35′) konden Wim en Dami met individuele nummertjes de beslissende kloof forceren bij 54-44.
Zwak gespeeld, maar toch gewonnen. Dat moet ook kunnen.
Quarters:  25-16, 12-8 (rust 37-24), 8-15 (45-39 na 30′) en 14-11 (59-50 eindstand).
Fouten: 15 tegen Orly, 13 tegen Hades.
1 driepunter van Tom.
9 op 14 vrijworpen: Wim 1 op 2, Illya 4 op 4, Tom 3 op 7, Dami 1 op 1.
Afwerking:  Illya 18, Tom 15, David Van Iseghem 12, Wim 7, Dami 5, Joris 2. Maarten, Mark en David Vanlaer (heroptreden) scoorden niet.