Driepunterfestival

Munsterbilzen – Negen stuks van de thuisploeg, tien bommen van Orly: een echt driepunterfestival. Het moest dus gebeuren vanop afstand want de kleine zonedefense van Bilzen bleek niet te ontmantelen. Maar dit keer vielen onze afstandsraketten wel.
Voor rust pompten wij er al 8 binnen (Tom 4, Joris 3, Dami 1) en na 12-9 en 16-15 namen wij voorgoed de leiding. Maar groot werd de kloof niet: 26-27, 29-34 en na rust ook nog 38-40. Dami moest toen vertrekken, maar met een knappe afwerking van Tom bleven wij toch voorop en op het einde van het derde quart leek de winst binnen bij 41-53. Vijf minuten zonder score gaven Bilzen nog even wat hoop (46-53 na 35′) maar dan deed Tom de deur definitief dicht bij 46-62. Sterke ploegprestatie, veel rebounds en een zeer sterke Illya in defense. Over het shotpercentage van Wim spreken we best niet…
Quarters: 18-21, 16-19 (rust 34-40), 7-13 (na 30′ 41-53) en 11-11 (eindstand 52-64).
Vrijworpen: 8 op 12. Illya 5 op 8, Tom 2 op 2, David Van Iseghem 1 op 2.
10 driepunters: Tom 6, Joris 3, Dami 1.
Afwerking: Tom 30, Illya 11, Joris 9, David Van Iseghem 9, Dami 5. Maarten en Wim scoorden niet, Mark kwam niet tussen de lijnen.
In de lappenmand: Winfried, Bert, Arno en David Vanlaer.