United was niet onder de indruk

Alverberg – Pas in het laatste quartje gingen de bezoekers, die toen maar 3 pt scoorden, door de knieën. De profs van Limburg United trainden op het andere terrein maar wanneer zij tussendoor even kwamen piepen waren ze echt niet onder de indruk van de Orlyprestatie.
Tegen een zwakke tegenstrever was het in de eerste helft precies opendeurdag. Dami spurtte zich geregeld vrij, scoorde volgens het verslag 10 pt voor rust (ik dacht dat het er meer waren) en zette ons na 2-5 vlug op een veilige voorsprong bij 12-5 en 22-14. Na 26-22 werd een tienpuntenkloof bereikt bij 32-22 en die bleef de ganse eerste helft overeind. Ondanks de 47 punten aan de rust was coach Mark niet echt tevreden: “Wat hebben we onder de korf al allemaal laten liggen !”  Je mag ook stellen: “Wat hebben we in defense al allemaal laten scoren.” De tweede helft was gewoonweg barslecht. Cowboy- of jeneverbasket, je mag kiezen, het trok op niks. En na het derde quartje (58-52) mocht Zonhoven echt nog in zijn kansen geloven. Dat geloof hielpen ze zelf naar de verdoemenis want zij scoorden welgeteld 3 pt in het laatste quart. En daarmee kun je zelfs tegen een zwak Orly niet winnen.
De vrijworpen waren eens te meer ondermaats en de enige driepunter van de match kwam op naam van Joris (volgens mij was dat nog de minst slechte).
Quartjes: 22-14, 25-24, 11-14 en 18-3.
7 op 17 vrijworpen: Wim 2 op 2, David Vanlaer 1 op 2, Tom 1 op 3, Illya 3 op 10.
1 driepunter: Joris
Afwerking: David Van Iseghem 18, Illya 17, Tom 15, Dami 10, David Vanlaer 7, Joris 7, Wim 2, Mark 0.