Twee gezichten

Zonhoven-evenementenhal – Met Maarten in de basis namen we bij 7-8 de leiding en toen die uitgebouwd werd naar 12-19 leken de zwaarste moeilijkheden al voorbij. Maar…
Een jeugdig Zonhoven gooide zich agressief in de strijd, pakte veel rebounds, benutte met hun enthousiasme onze balverliezen en in het tweede quart stoomde de thuisploeg naar 33-23, dat was dus zegge en schrijve een 21-4 tussenscore. En wij maar denken dat wij met een minimum aan inspanning de zaak wel konden redden.
Blijkbaar kreeg coach Mark tijdens de rust (37-31) alle neuzen in eenzelfde richting want in minder dan 1 minuut stonden we gelijk. Tot 45-46 lag alles open maar dan maakten Illya en Tom er 45-53 van. Zonhoven probeerde de boel nog te forceren en het werd alsmaar harder aan de twee kanten. Onze verdediging was nu stukken beter, pakte eindelijk ook de rebounds en toen coach Mark in het laatste quartje (50-55) zelf kwam meespelen ging het slot helemaal op de deur. Na 55-63 (35′) zou Zonhoven niet meer dreigen en kon Mark bij zijn vierde poging eindelijk een aanvallende fout uitlokken.
Wij hebben nog steeds geen misstapje begaan tegen de “mindere” goden, blijven dus bovenaan meedraaien en krijgen nu de twee leiders voor de wielen. Dat wordt leuk.
Quartjes:  14-19, 23-12 (rust 37-31), 13-24  (50-55 na 30′) en 10-17 (eindstand 60-72).
45 fouten: 21 tegen Zonhoven, 24 tegen Orly.
18 op 29 vrijworpen: Dami 2 op 3, David Van Iseghem 0 op 2, Illya 8 op 10, Tom 8 op 14.
3 driepunters: Tom 2, Dami 1.
zou  Illya 24, Tom 21, Dami 11, David Van Iseghem 10, Wim 4, Arno 2.  Mark, Bert, David Vanlaer, Joris en Maarten scoorden niet.