Tonny achter de haard

Alken – Met 9 gemotiveerde spelers trokken we op een zonnige avond naar Alken, Jeroen en Bert terug uit blessure. Tonny stond op dat moment de potten op te schudden voor zijn Hollandse vrienden. Ik kreeg weer de eer om het wedstrijdblad in te vullen en het zo moeilijke verslag te schrijven. Bedankt Tonny. Zelfs voorzitter Anton kwam een kijkje nemen of we het wel goed deden.

We namen een sterke start, na 3’ was het reeds 0-7. Het eerste Quart sluiten we dan ook af in ons voordeel 8-16. In het 2de Quart zijn we heer en meester alhoewel dat we onder het bord toch wat ballen laten liggen. Einde 2de Quart 14 -21 we gaan rusten bij 22 -37. Volgens de meegereisde toeschouwers was de buit binnen.

Na de rust kwam Alken wat strijdvaardiger uit de cabine dan Orly, ze namen de snelheid wat uit de wedstrijd en brachten hun nr 6 geregeld in positie, dit resulteerde in 3 driepunters. We bleven het hoofd koel houden en speelden gewoon het spel mee. Deze Quarter werd door Alken gewonnen 21- 14, de voorsprong was geslonken tot 8 punt. Begin 4de Quart, Alken probeerde alles om de punten thuis te houden, maar op dat moment gaat Arno alleen door, scoort. De bank van Alken meent voetbal gezien te hebben en laat dit ook luidkeels horen. De ref ziet het anders en geeft daarboven nog een technische aan de bank. Onze Koele Jeroen alleen aan de lijn, hij verzilverde de 2 vrijworpen. Deze 4 punten waren toen beslissend voor de wedstrijd.

De fut was weg bij Alken en wij konden weer  de controlerende functie overnemen. Einde 4de Quart  10-17 en de buit was binnen.

Na de wedstrijd zijn we nog een hapje gaan eten bij de Griek. Voorzitter Anton hebben we ook kunnen overhalen om mee te gaan. Het werd nog een gezellige avond. De pousse cafe was voorzien bij Tonny, maar aangezien dat het mosselen met look waren bij Tonny hebben we toch maar gepast.

 

Quarters: 8-16, 14-21 (rust 22-37), 21-14 en 10-17.

3 driepunters: Arno 2 en Tom 1

9 op 20  vrijworpen: Tom 2 op 7, Mark 2 op 4, Stijn 3 op 7, Jeroen 2 op 2.

Afwerking: Tom Groven 19, Illya Nootens 12, Arno Melotte 12, Stijn Segers 9,Mark Schoemans 8,Steven Thomas 4, Pieter Pepels 2, Jeroen Vos 2,Bert Steegmans 0