Recordscore om af te sluiten

KIEWIT – We hebben onze 4 op 4 gehaald en als kers op de taart boekten we ook nog eens de hoogste score van het seizoen. Mooi om een vrij succesvol seizoen af te sluiten. Deze laatste winst kwam op geen enkel ogenblik in gevaar.
Hades opende met 4 driepunters, maar zou toch nooit aan de leiding staan. Tot 16-17 bleef er evenwicht, maar de time-out van de lokale coach werd blijkbaar niet goed begrepen want langs David, Arno en Bert liepen wij vlot uit naar 17-26. Met snel en mooi basket en nu ook nog een sterke Stijn onder het bord werd de kloof alsmaar groter (21-32) en Dami zorgde er voor dat wij nog voor de rust al meer dan twintig punten voorsprong hadden: 23-46. Het maximumverschil stond er bij 29-56 maar toen pakte de thuisploeg met drie driepunters op rij uit: 38-56. De inbreng van hun nummer 14 (jeugdcoach die pas aan de rust arriveerde) was voor Hades van groot belang want hij scoorde in de tweede helft liefst 18 punten. Genoeg om het verschil niet meer te laten oplopen maar van een dreiging was er nooit enige sprake. In het laatste quart scoorde Pieter twee keer op rij en zodoende stonden de 9 bezoekers allemaal aan het kanon. De laatste korf van het seizoen was een driepunter van Arno, de laatste rebound was voor Pieter: 40-65, 47-65, 54-76 en 60-78. Liefst 5 spelers haalden dubbele afwerkingscijfers.
Quarters: 17-26, 6-20 (rust 23-46), 21-19 (44-65 na 30′) en 20-20 (64-85 eindstand).
6 driepunters: David 3 (voor rust), Arno 2, Dami 1.
Vrijworpen 9 op 14: Stijn 5 op 7, Mark 2 op 4, Tom 1 op 1, Illya 1 op 2.
Fouten: Hades 10, Orly 16.
Afwerking: David Vanlaer 15, Arno Melotte 14, Stijn Segers 13, Illya Nootens 11, Tom Groven 11, Dami Brodzinski 7, Bert Steegmans 6, Pieter Pepels 4, Mark Schoemans 4.