Oerdomme nederlaag

Demerstrand – Op 0,6 seconden van het einde stonden wij nog voor met 62-63. Na time-out inworp van Gems, bal bij nummer 12 die draait zich om voor een driepuntshot (had de hele match geen driepunter gelukt) en Mark timmert hem op zijn vingers: drie vrijworpen op het eindsignaal. Eerste mis, tweede binnen (63-63) en de derde, na enig gehobbel op de ring, ook binnen: 64-63. Eerste overwinning voor de rode lantaarn, een domme vermijdbare nederlaag voor ons, maar na de zwakke eerste helft niet eens onverwacht.
Het reclameren achteraf had geen zin: de chrono werd op tijd gestart en de ingreep van Mark was wel degelijk een fout. Je mag wel je wenkbrauwen fronsen bij het aantal fouten en vrijworpen: 7 stuks voor Orly, 31 voor Gems. In een partij waar potig verdedigd werd was dat een scheefgetrokken verhouding. Mogelijk hadden de refs wat “kompassie” met de arme thuisploeg die maar 6 spelers op het wedstrijdblad inschreef. Maar daar hebben wij geen boodschap aan.
Wij speelden een barslechte eerste helft: geen afstandsshot, gemiste inleggers, balverliezen, geen tempo. De Gemzen gaven een frisse indruk en werkten aan een hoog percentage af. Wij werden gewoon weggespeeld met loodzware cijfers aan het half: 9-4, 14-6, 22-12, 30-14, 33-21 en 38-21 rust. Het grootste verschil stond er na een reeks missers bij 42-23 maar dan maakten Arno (driepunters) en Mark (wroetend onder het bord) met een eerste tussenspurt de helft van de achterstand goed: 52-42. In het laatste quartje kwam Tom ook meedoen en na 53-42 werd de thuisploeg overrompeld met 53-54 na 35′. In plaats van ze toen dood te nijpen zakte onze defense-druk weer weg en werd het haasje-over naar het eindsignaal. Tom scoorde de laatste 11 punten, zette ons op 59-61 maar een lokale driepunter in de laatste minuut leek beslissend: 62-61. Weer Tom om ons voorop te zetten en dat tot op het eindsignaal. Maar toen mochten de Gemzen, na de onnodige fout van topschutter Mark, nog naar de vrijworplijn voor strafworpen 29, 30 en 31…
Gezien hun inzet was deze eerste seizoenszege van de thuisploeg niet eens onverdiend. Proficiat dus voor coach Raf Mazik (ex-Borlyspeler).
Quartjes: 22-12, 16-9 (38-21 rust), 14-21 (52-42 na 30′) en 12-21 (eindstand 64-63)
7 vrijworpen: Steven 0 op 2, Tom 0 op 1, Mark 2 op 4.
2 driepunters van Arno.
Afwerking: Mark Schoemans 18, Tom Groven 13 (in één quartje), Arno Melotte 10, Illya Nootens 10, Steven Thomas 6, Bert Steegmans 6. David Vanlaer, Pieter Pepels en Stijn Segers scoorden niet.