Knap antwoord van de ganse ploeg

ALVERBERG – Na de wanprestatie van vorige week in Diepenbeek was het ganse team een degelijk antwoord schuldig. En dat kwam er ook. Mooie prestatie van iedereen, grootste overwinning van het seizoen, 8 gewonnen, 8 verloren, midden in de rangschikking. De voorronde voldeed dus aan de verwachtingen.

In het eerste quart, met Illya aan het commando, speelde Heusden nog behoorlijk mee en de bezoekers hadden zelfs wat pech met uitdraaiende ballen. Op de vrijworplijn lieten ze echter veel te veel liggen en stilaan maakten Arno en Tom een kloof die over 15-13 naar 25-13 ging. Bij 32-15 moesten de bezoekers al op een mirakel rekenen om dat nog recht te zetten en dat ondanks een zware foutenverhouding in ons nadeel: 3 tegen Heusden, 14 tegen de Hasseltse timmermannen. Steven scoorde maar één korf, wel de mooiste van de match. Op zijn eentje op de tegenstrever af, dribbel achter de rug (bob-cousy) en balletje binnenleggen: staande ovatie.

In het derde quart lukte Heusden vrijwel niets en de afstand werd alsmaar groter: 44-28 en 54-28. Het waren Tom en Thomas Nuyts die het verschil maakten, terwijl Thomas Mougey alle rebounds bijeenscharrelde. Ook geen dreiging meer in het laatste quarter (allevier gewonnen) met precies op het eindsignaal langs Arno het grootste verschil.

Quarters: 18-13, 20-12, 16-5, 18-12.
5 driepunters: Tom 3, Damian 1, Bert 1.
3 op 10 vrijworpen: Tom 1 op 2, Mark 0 op 2, Arno 1 op 2, Illya 1 op 4.
Afwerking: Tom Groven 22, Thomas Nuyts 14, Illya Nootens 13, Arno Melotte 11, Bert Steegmans 7, Dami Brodzinski 3, Steven Thomas 2. Mark Schoemans, Stijn Segers, Thomas Mougey en Pieter Pepels scoorden niet.