Helemaal kansloos

MUDAKKERS- Geen schijn van kans tegen de numero uno van de reeks. Met een box-and-one op topschutter Tom Groven ontregelden ze ons hele systeem en vermits wij eens te meer geen afstandsschutters in huis hadden zaten wij op geen enkel moment goed in de match.
Tot 8-6 volgden wij het lokale tempo, maar daar slikten wij al een 12-0. Zij gooiden hun vrijworpen wel binnen, wij gooiden ze vlotjes terlangs (1 op 6). Tom geraakte nooit vrij, wij scoorden maar 3 veldkorven. In het tweede quarter hielden wij Baclo heel lang op 23 punten, maar vermits wijzelf ook nauwelijks scoorden kwamen wij geen stap dichterbij (23-12). De laatste minuten voor rust nam de thuisploeg meer voorsprong: Tom lukte geen veldkorf, David nam een reeks onverantwoorde shots tegen veel te lange verdedigers, Mark wroette maar geraakte ook niet voorbij hun defense. Enkel een massa rebounds van Thomas Mougey waren een mager lichtpuntje.
De 33-16 rustscore werd langs Bert teruggebracht tot 34-23 en even leek het erop dat wij gingen meespelen. Maar dan pakte Baclo met een 18-0 uit en bij 52-23 mochten de boeken echt helemaal dicht. Wij verloren Thomas Mougey en Steven met 5 fouten en een humeurige David bolde het voortijdig af toen hij tegen zijn zin gewisseld werd. Tom scoorde zijn eerste en enige veldkorf in de 37’…
Door deze nederlaag zijn wij onze derde plaats kwijt aan Sint-Truiden en lijkt Baclo Lommel, met een makkelijk programma, op weg naar de kampioenstitel.
De pizza achteraf in Houthalen smaakte niet slecht, maar de pikante winnaars-jus ontbrak.
Quarters: 22-7, 11-9, 23-13 en 10-13.
Fouten: 16 tegen Baclo, 20 tegen Orly.
Vrijworpen: 8 op 19.  Wim 1 op 3, Tom 3 op 6, Mark 3 op 6, Thomas 1 op 4.
2 driepunters: Bert en David.
Afwerking: Bert Steegmans 15, Jeroen Vos 6, Wim Dirickx 5, Tom Groven 5, Mark Schoemans 3, David Vanlaer 3, Steven Thomas 2, Arno Melotte 2, Thomas Mougey 1.