Heel eenvoudig

Zolder-  Slechts 7 spelers (2 gekwetsten, 1 feestje en Joris-Dami uitgeleend aan de A-ploeg) maar toch een erg makkelijke zege. Door dat kleine aantal soldaten geraakten we naar het einde toe wel in heel zware foutenlast, maar vandaag was dat gelukkig geen probleem. Bij andere matchen zou dat gebrek aan wisselmogelijkheden zuur kunnen opbreken.
Meteen 0-7 en dichter dan 9-15 na het eerste quartje zou een zwak Zolder-G niet meer geraken. Arno en de heroptredende David Vanlaer (2 driepunters na mekaar) zaten in de eerste helft al aan drie persoonlijke fouten zodat Mark en Maarten voortdurend moesten opdraven. Het was trouwens coach Mark die het verschil boven de 10 punten schroefde. Rust 22-35. De kloof werd breder bij 29-53 en in het laatste quartje zouden wij zelfs boven de 30 geraken. Arno moest opkrassen met 5 fouten. Mark, Illya en David konden de match uitspelen met 4 stuks. Maar als wij iedere week met een beperkt aantal spelers moeten aantreden gaat dat toch eens mislopen, ook al lijken er in deze reeks een heel pak erg zwakke ploegen te zitten. Maar voor de echte toppers zullen we toch op volle oorlogssterkte moeten staan. Ons streefdoel om bij de eerste vijf (zelfs eerste drie) mee te spelen is zeker haalbaar. Da’s de uitdaging voor dit seizoen.
Leuk fait-divers: Pa Van Gossem kwam naar zoon Joris kijken, maar die zat in Achel bij de A-ploeg…
Quartjes:  9-14, 13-21, 7-18 en 12-18.
4 driepunters: Tom 2, David Vanlaer 2.
Fouten: 14 tegen Zolder, 19 tegen Orly.
15 op 24 vrijworpen:  Illya 7 op 10, Maarten 1 op 2, Mark 5 op 7, Tom 2 op 5.
Afwerking: Arno Melotte 8, Wim Dirickx 6, David Vanlaer 8, Illya Nootens 19, Tom Groven 18, Mark Schoemans 9, Maarten Verheyden 3.  David Van Iseghem en Bert Steegmans in de lappenmand, Winfried Casters op een feestje, Joris Van Gossem en Dami Brodzinski gastoptreden bij de A-ploeg in Achel.