Geen enkel probleem

Alverberg – Ook nu weer de verwachte ruime overwinning. Zelfs zonder Joris (geld witwassen in het casino van Monaco), Bert (langs het bed van Katrien), Henri (blessure) en Steven (ziek, maar toch aanwezig om mee te coachen) was twee-derde van ons wapenarsenaal voldoende om deze recreatieploeg te kloppen. Z-ploeg, de punten tellen dus officieel niet mee, maar winnen is altijd leuk.

Er bestond nooit enige twijfel over deze zege. Als Illya zelfs opent met een driepunter, dan weet je het wel. Even later kwam er ook nog onverwacht een punt achter onze nummer 7, maar die Bert was niet eens aanwezig. Na één quartje was het 21-10, aan de rust al 52-22. Ook na het derde quartje leek een centuryscore in de maak (75-39) maar het waren de bezoekers die het laatste stukje konden winnen. De concentratie was toen ver weg bij een uitbollend Orly. Opvallend: wij scoorden 14 van de 18 vrijworpen, da’s een erg hoog gemiddelde.

Daarmee zit de heenronde er helemaal op. Wij verloren enkel van Pelt en Sint-Truiden, de rest lijkt ook in de terugronde hapklare brokken. Onze huidige derde plaats mag eigenlijk nooit meer in het gedrang komen. Vandaag krijgen jullie ook het formulier doorgemaild om het eerste deel van ons intern referendum in te vullen.

Quartjes: 21-10, 31-12, 23-17 en 17-18.

14 op 18 vrijworpen: Wim 4 op 4, David 0 op 2, Mark 2 op 2, Thomas 4 op 5, Dami 4 op 5.

4 driepunters: Arno 1, Illya 1, Dami 2.

Afwerking: Dami Brodzinski 25, Illya Nootens 19, Wim Dirickx 12, Arno Melotte 11, Thomas Mougey 10, David Van Iseghem 8, Mark Schoemans 4, Winfried Casters 2, Bert Steegmans 1 (?), Steven Thomas speelde niet.