Fataal 2° quart

Croonen Lommel B – Orly Hasselt
Fouten : Orly 5, Lommel 8
Quarters : 11-10, 20-2 (rust 31-12), 14-13, 10-18
Vrijworpen : Orly 1/3
Eindstand : 55-43
Coach : Peter Tournelle
Spelers : Eren Karabulut, Daan Polus 4,  Thomas peters 4, Jano Russo 2, Flavius Broboana, Tristan Distelmans 2, Thomas Leesen 10, Beglik Mustafa 21.

Bij aanvang van de wedstrijd hing de spanning in de lucht. Lommel beschikte over 12 spelers waarvan 1 nieuwe doch bekwame speler en een paar spelers die bij de landelijke pupillenploeg meedoen. In het 1e- en 2e quarter kwamen we al onmiddellijk in foutenlast, al dan niet terecht. De full court press van Lommel en de vlotte balcirculatie gecombineerd met een echte vechtersmentaliteit – in de positieve zin van het woord- waren duidelijk zaken waar we onder de indruk van waren. Bij ons was er hier geen sprake van het “Orly” zoals we het graag zien. Met als resultaat een achterstand van 19 punten bij het einde van het 2e quarter.
Na een goed gesprek in de kleedkamer kwamen we ook in actie. Defensief volgden er meerdere steals die tot makkelijke punten leidden. Aanvallend is er nog steeds veel werk aan de winkel meer bepaald door de bal het ´werk´ te laten doen in plaats van individueel basket te willen brengen, dit tot slechte shotselecties als gevolg. Genoeg negatief gezegd, maar de ploeg moet dringend leren 4 goede quarters en vooral basket met een vechtersmentaliteit te brengen. Moest dit gebeuren zie ik het rooskleurig in. Het derde en vierde quarter zijn we nog terug kunnen komen tot op 12 punten maar dit kwam te laat. Wat wel gezegd moet worden is dat de inzet op het einde steeds beter werd maar dit merk je in de tussenscores.