Eerste uitnederlaag

Campus de Wingerd – Na meer dan vier maanden competitiebasket is de eerste nederlaag op verplaatsing er dan toch gekomen. Wij waren naar de ongeslagen leiders getrokken om voor een heuse “stunt” te zorgen. Maar tussen intentie en uitvoering lagen meer dan 20 punten verschil. In ons nadeel…

Verliezen tegen een ploeg die sterker is is geen schande. Dit Pelt was sterker en gaf ons, net zoals in de heenmatch, een serieuze patat. Geen excuses qua materiaal: iedereen was aanwezig en dit keer was er ook Mark om te coachen (in de heenmatch was dat Steven, met evenveel succes). Maar dat maakte allemaal niks uit. Pelt-C nam van meetaf fors de leiding en zou die heel vlug uitbouwen. “Eigenlijk was het al na 5′ gespeeld,” aldus coach Mark. Wij totaliseerden 8 punten na 17′ (2 vrijworpen en 3 inleggers, geen enkel gelukt shot). Pelt speelde zijn beste eerste quart van het seizoen en bij Orly was er enkel wat tegenpruttelen in het derde quart langs Joris die een sterk partij afleverde. De rest bleef ver ondermaats en deelde in de totale off-day.

Achteraf een frietje steken in het Mollenhol en daarna nog verbroederen met enkele spelers van de A-ploeg (ook verloren) die men tegenkwam in het Hasseltse nachtleven. Allez dus, het vijfde quartje werd wel gewonnen.

Quarters: 23-6, 20-13 (rust 43-19), 16-23 (59-42 na 30′) en 16-11 (75-53 eindscore).

2 driepunters van Dami.

Vrijworpen: 9 op 21.  Illya 4 op 7, Mark 1 op 2, Joris 3 op 8, Steven 0 op 2, Arno 1 op 2.

Foutenlast: 19 tegen Overpelt, 31 tegen Orly (seizoensrecord).

Afwerking: Illya Nootens 18, David Vaniseghem 12, Dami Brodzinski 10, Joris Van Gossem 9, Mark Schoemans 3, Arno Melotte 1.