Dit was…..heel sterk

Alverberg – Leuk cadeautje van de B-spelers voor hun afwezige coach Mark Schoemans. Nou ja, als je pas papa geworden bent is dat een heel aanvaardbare reden om niet te komen. Proficiat trouwens van gans Orly-B. En meteen maar er bij zeggen dat gelegenheidscoach Steven na deze zege van T2 maar T1.1 is gepromoveerd..

Mark kwam nog gauw even langslopen om wat “tips” te geven aan zijn vervanger, maar dat bleek niet echt nodig. Zijn team leverde een prima vertoning af en kwam nooit in de problemen. En dat toch tegen een ploeg die ons op het einde van vorig seizoen met 14 pt verschil klopte, toen nog onder de naam van Houthalen-F. In het eerste quartje werd door Dami (11 pt waarbij 2 driepunters) de basis gelegd van een vlotte overwinning (18-9) waarna de bezoekers gelijke tred hielden tot aan de rust: 36-27. Een heel sterke start in de tweede helft (10-1 score in 5′) want onze verdediging hield het slot op de deur en bij 46-28 was de winnaar gekend. Met erg veel aanvallend reboundoverwicht bleef het rond de 20 pt  schommelen (62-43) met op de valreep nog driepunter vier van Dami om het verschil naar een maximum van 28 pt te schroeven. Gave ploegprestatie zonder zwakke minuten.

Moment van de match: eigenlijk drie stuks want de gemiste inleggers van Dami, David en Joris waren echt hemeltergend.

Quarters: 18-9, 18-18, 20-8 en 17-10.
Vrijworpen: 11 op 21. Winfried 1 op 2, David 0 op 1, Illya 4 op 6, Dami 3 op 6, Tom 3 op 6.
Driepunters: 4 stuks van Dami.
Afwerking: Dami Brodzinski 23, Illya Nootens 22, Tom Groven 11, David Van Iseghem 8, Bert Steegmans 4, Joris Van Gossem 2, Wim Dirickx 2, Winfried Casters 1.  Afwezig: Mark Schoemans (baby), Arno Melotte (reis), Thomas Mougey (lief naar de luchthaven brengen).

 

Onkruid wieden: zaterdag waren wij nog eens van dienst om in de H. Hartwijk de stoepen onkruidvrij te maken. Henri Vander waeren (gestopt als speler) en Thomas Mougey (komt vanuit Luik of Brussel) stonden er om 8 uur ’s morgens. Chapeau.

Het dochtertje van Mark Schoemans en Charlotte werd vrijdag geboren en heet Cézanne.

Volgend weekend geen match, de week daarna ook niet en daarna 2 in één weekend. Leuke kalender !

Uitstel: de bezoekers hebben geprobeerd om deze match te verschuiven omdat zij op zaterdag allemaal op een trouwfeest zaten van een ex-ploegmaat, maar wij vonden in deze drukbezette sporthal geen passende datum.