Defense is key!

Basket Tongeren C – Orly Hasselt
Fouten : Orly 8, Tongeren
Quarters : 14-10, 5-12 (rust 19-22), 12-14, 13-11
Vrijworpen : Orly 3/12
Eindstand : 44-47
Coach : Peter Tournelle
Spelers : Eren Karabulut, Daan Polus 2, Noah Dols 1, Tristan Distelmans 2, Louis Kreemers 6, Thomas Leesen 27, Beglik Mustafa 12.

Door verschillende factoren waren de zenuwen aanwezig in het spel; een nieuwe reeks, een nieuwe tegenstander; en weer een paar weken stilgelegen door het beƫindigen van de eerste ronde.
Bij start van de wedstrijd waren we nog niet echt aanwezig waardoor we even verrast werden en achter kwamen. Dit hebben we gelukkig snel kunnen rechtzetten waardoor het een wedstrijd werd met mooie passing-combinaties van onze pupillen. Jammer genoeg bleef het scoren van de mooie doelpogingen uit voor de meeste spelers en dus concentreerde we ons op een goeie verdediging en het up-tempo basketbal met easy baskets. We besloten om het spannend te houden tot in de laatste minuten en konden afsluiten met een eerste zege in de tweede ronde, op naar de volgende.
Prachtige inzet en een steeds betere shotselectie door het verbeterde samenspel. Doe zo verder. Uitblinker van deze wedstrijd was in afwerken Thomas Leesen met een season high van 27punten.