Basketschool

Doel
Kinderen die willen starten met basketbal op benjaminsleeftijd of ouder, moeten de kans krijgen om hun achterstand tegenover leeftijdsgenoten die al enkele jaren ervaring hebben, zo snel mogelijk weg te werken. Daarom organiseert onze club de Orly Basketbalschool. Beginnende spelers krijgen hier de mogelijkheid om de eerste fundamentals onder de knie te krijgen.

Leeftijden
De basketbalschool wordt voorzien zowel voor lage baskets (vanaf benjaminsleeftijd) als voor hoge baskets (tot en met kadettenleeftijd). Startende spelers op premicroben- of microbenleeftijd starten rechtstreeks in een ploeg, omdat hier een eventuele achterstand makkelijker te overbruggen is.

Wanneer
De basketbalschool gaat door op dinsdag van 19u00 – 20u00.
Zo kunnen startende spelers die doorstromen naar de ploegtrainingen, eerst de opwarming volgen bij hun ploeg en daarna deelnemen aan de basketschool.

Indeling / doorstroming
Spelers vanaf leeftijd U12, zonder ervaring, worden eerst ingedeeld in de basketbalschool. Wanneer de coach van de basketbalschool vindt dat een speler in aanmerking komt om door te stromen naar een competitieploeg, laat hij/zij dit weten aan de jeugdcoördinator. In overleg met de coaches wordt dan beslist of een speler kan overstappen naar de competitieploegen.
Afhankelijk van het niveau van de competitieploeg waarin de speler kan doorstromen, wordt, ook in overleg, bepaald of de speler meteen kan deelnemen aan wedstrijden of eerst nog aanvullend basketbalschool zal volgen.