Verpletterd in tweede quartje

ALVERBERG – Zonder Stijn, Thomas Mougey en Pieter (nog altijd geblesseerd) mochten wij niet achterblijven bij de winnende A-ploeg (6 op rij). Goed, de zware uitnederlaag (83-42) werd niet weggewerkt, maar de blamage van die sombere avond in september dus wel. Aan de rust was dit Hades (zonder Frederik Sourbron) helemaal opgepeuzeld en speelden we een rustige tweede helft, met de handrem op.

Met slechts 8 aanwezigen (minimum voor dit seizoen) heersten wij totaal in de eerste helft. Tot 8-9 bleef Hades (met Caelen, Ilsen en Bauret als ex-Orlyspelers) in onze buurt maar dan slikten zij een 11-0, vooral langs Tom Groven. De bezoekers konden in de laatste minuut van het eerste quarter met een 0-8 (2 bommen van Cox) even de indruk wekken dat zij terug in de match zaten (19-9 naar 19-17). Die “indruk” werd in het tweede quart meteen van de kaart geveegd: bij ons lukte vrijwel alles, Hades blonk alleen maar uit door balverliezen, air-balls en gemiste inleggers. Steven, Jeroen en weer Tom maakten er een heuse show van over 28-17, 33-18 en 42-20 bij rust. Hades scoorde tegen een heel erg attente defense welgeteld één vrijworp en één veldkorf.
Na rust hoefde het niet meer echt bij Orly. Rustig controleren, af en toe een korfje (vooral via Illya) en zorgen dat de bezoekers op ruime afstand bleven. Het grootste verschil stond er bij 50-22 (25′) en daarna mochten de gasten rustig meespelen, zonder ooit echt te dreigen.

De puntennotering was achteraf punt van discussie, maar daarvoor zijn wij niet verantwoordelijk. Wij kunnen enkel aflezen wat op de feuille staat en dus scoorde Tom Groven in de tweede helft maar één korfje. Hij heeft beslist om voortaan na rust niet meer aan te treden….

Quarters: 19-17, 23-3 (rust 42-20), 11-9 (na 30′ 53-29), 11-13 (eindstand 64-42)
Fouten: Orly 14, Hades 15 (volgens Steven – 0 fouten – de beste leiding van het seizoen).
4 driepunters: Jeroen 1, Tom 3.
Vrijworpen: 8 op 18 totaal. Illya 2 op 6, Bert 1 op 2, Tom 0 op 4 (niet akkoord), Jeroen 1 op 2, Mark 4 op 4 (u leest goed: vier op vier).
Afwerking: Tom Groven 19+2, Illya Nootens 3+11, Bert Steegmans 7, Steven Thomas 6, Jeroen Vos 6, Mark Schoemans 6, David Vanlaer 2, Arno Melotte 2.