Een maatje te groot.

Een maatje te groot.

Op deze vroege morgen ontvangen we Leuven Bears U16 B voor een oefenwedstrijd in de Alverberg. Leuven komt uit op niveau 3, ofwel het ziet er naar uit de mannen een  pittige wedstrijd te wachten staat.

Vandaag is de raad van 11 present om de kleuren van Orly te vertegenwoordigen. Ruim voldoende spelers dus, al missen we dan nog steeds 4 man van onze sterrenselectie.

Een nieuw seizoen, met spelers uit verschillende teams EN een nieuwe coach. Dat is natuurlijk even wennen! En dus is iedere oefenwedstrijd zinvol, ondanks het resultaat. Voorafgaand aan deze oefenwedstrijd tegen de Bears mogen de fotomodellen van de U16 eerst voor de camera plaatsnemen. Het resultaat is de eerste teamfoto van dit seizoen, welke verderop in dit verslag is te bewonderen. Aangezien we niet compleet zijn, zullen we zeker nog een nieuwe poging gaan wagen, waar dan hopelijk wel alle spelers op kunnen schitteren.

We beginnen moeizaam aan deze eerste krachtmeting. De verdediging van onze tegenstrever staat op scherp en wij zijn wat te slordig. het resultaat is dat  Leuven dan ook direct een voorsprong pakt en bij ons wegrent , bijna letterlijk. (0-7) We hebben moeite om tot voldoende goed georganiseerde aanvallen te komen. Daardoor cre ren we te weinig goede doelpogingen, en daarmee ook scores. Via een 4-12 tussenstand kijken we na de eerste tien minuten ook tegen een 4-21 achterstand aan.

In de tweede periode is het beeld niet heel veel anders. Leuven is duidelijk een stapje verder dan wij en dat is zichtbaar op het veld en uit zich ook in de score. (6-31) Maar dit kwart komen we wel meer tot betere doelpogingen. En die weten we dan ook vaker tot punten te promoveren. met een 13-38 stand gaan we de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft passen we onze verdediging aan. Het effect laat echter nog even op zich wachten. (Leuven pareert loepzuivere schoten   13-50) Als we even later wel de zaak beter op slot hebben weten we onze tegenstander in de rest van dit kwart op twaalf punten te houden. Met een tussenstand van 18-50 tonen we een prima herstel. En een opsteker voor de rest van het seizoen. Want we kunnen het wel. Aanvallend laten we helaas te veel kansen liggen, al waren er daar zeker een aantal opties bij die een beter lot verdiend hadden. Na drie kwarten heen en weer hobbelen is het 20-59.

Het laatste deel van deze oefenwedstrijd geeft hetzelfde beeld als het vorige kwart. Zij het dat we dit kwart meer tot scoren komen. In eerste instantie gaan we mooi gelijk op. (27-64) Ook hier kunnen we weer moed uit putten! Leuven is behoorlijk constant in de score en komt ook dit kwart makkelijk tot scoren. Eindstand van deze oefenwedstrijd: 32-80.

Afsluitend wil ik toch graag dit nog vermelden; ondanks de kritische blik die wellicht in dit verslag de boventoon lijkt te hebben, waren er ook meer dan voldoende positieve aspecten te zien! Dus mannen, we gaan er een mooi seizoen van maken!

De mannen bleven tot het einde van de wedstrijd knokken en dat verdient een groot compliment. Ondanks de ruime nederlaag (of juist dankzij) een hoop leermomenten waar we mee aan de slag kunnen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we nog veel kunnen EN gaan groeien.

Kwartstanden

Kwart 1 : 04-21
Kwart 2 : 09-17
Kwart 3 : 07-21
Kwart 4 : 12-21

Sterrencast

Alexander Nootens
Arne Neven
Ferre Van Den Bergh
Loïc Dupont
Maarten Nootens
Mathias  Fransen
Mathis Achten
Matz Hovens
Ruben Wiertz
Tijmen Pillards
Yantho Pollé