Bekeren op een zonnige dag in Lommel

Lommel, 9 september 2023

Een zonnige dag in september. Zou een mooie voorbode kunnen zijn voor de wedstrijd van vandaag. Al speelt Lommel wel op niveau 3. Maar aangezien we na de wedstrijd ook nog gaan lasergamen, wordt het sowieso een mooie dag!

Met 10 man sterk gaan we vandaag de strijd aan. Alexander is geblesseerd, ferre is ziek, Mathias is verhinderd en Samaan en Kiran gaan aansluiten vanaf het eerste competitieweekend.
Het begin van de wedstrijd is voor onze tegenstrever. Zij openen met twee loepzuivere schoten. Dat is even slikken. Maar dan gaan wij ons ook mengen in de score. En halverwege het eerste kwart komen we zelfs voor het eerst op voorsprong. (7-9) Het goede herstel krijgt een nog beter vervolg. In het tweede deel geven we Lommel met een 2-8 tussensprint het nakijken. Goed werk mannen!

Het tweede kwart start duidelijk minder goed. Buiten één vrije worp zien we al onze doelpogingen hun doel missen. Lommel zit dit kwart beter in de wedstrijd en stoomt in een ruk door naar een 20-18 tussenstand. Maar de mannen tonen veerkracht. De laatste vier minuten van deze periode zijn namelijk weer voor ons. En daarmee gaan we toch met een mooie voorspong de welverdiende rust in. Ruststand: 21-24

De mannen komen goed uit de kleedkamer. Lommel komt alleen op het formulier met fouten. Wij werken gestaag aan uitbreiding van onze voorsprong. Na 5 minuten hebben we de psychologische grens van 10 punten te pakken: 21-31. Daarmee hebben we onze tegenstander echter nog niet van ons afgeschud. Sterker nog, Lommel komt terug tot 6 punten. De laatste score van deze periode is voor ons en daarmee sluiten we de derde periode af met een voorsprong van 8 punten: 25-33.

Als we in het laatste kwart geconcentreerd en met discipline blijven aanvallen EN hard blijven werken in de verdediging, dan moeten we deze wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Toch mannen? In de eerste drie minuten weten we het netje alleen te vinden met één rake vrije worp. Lommel doet het iets beter, maar dichterbij dan zes punten komen ze niet. (28-34) Halverwege hebben we de marge van acht punten weer hersteld. Twee minuten later hebben we opnieuw de magische grens van tien punten verschil te pakken: 28-38.

Maar dan slaat iedereen de schrik op het lijf. Al liggende op de grond valt de grootste speler van Lommel vol op de knie van Matz. De kreten van pijn deed idereen in de zaal sidderen… De laatste drie minuten zijn ouders en coach vooral bezig met Matz, waardoor voor velen deze minuten voorbij zijn gegaan zonder er echt iets van mee te krijgen. Grote complimenten dan ook aan de spelers die in die minuten op het veld stonden en zich ondanks het gebeurde staande hebben weten te houden. Lommel komt in deze minuten niet meer tot een score. de eindstand voor de boeken: 28-40.

Goede wedstrijd van de boys, waar we veel vertrouwen uit kunnen putten. Zeer tevreden coach over het harde werken in de verdediging en het al weer meer gedisciplineerde aanvalsspel!

Gelukkig kunnen we melden dat na uren te hebben vertoefd op de spoedafdeling van het Hasseltse ziekenhuis er toch goed bericht kwam van het Matz front. Geen serieus letsel. Wel even rustig aan doen en hopen dat de pijn wegblijft. Beterschap Matz, namens iedereen!

Deze zonnige dag sloten we af met twee potjes lasergamen in Hasselt. Een zeer geslaagde eerste teamactiviteit. Daar gaan we er zeker meer van houden. Dan hopelijk ook met Matz, Ferre, Samaan en Kiran.