Oefenen in de avonduren – Deel 2

Oefenen in de avonduren – Deel 2

Orly Hasselt @ Zuiderkempen Diamonds

Blijkbaar is het wedstrijdschema gewijzigd, jammer dat we daar niet over waren geïnformeerd. In plaats van even bijkomen, napraten en bijkletsen moesten we meteen aan de bak. Niet tegen Basket Betekom zoals gepland, maar tegen de gastheren van Zuiderkempen Diamonds. Een wedstrijd die we wel mochten spelen, maar niet mochten winnen… Helaas, want de nare nasmaak proeven we nog steeds.

De wedstrijd hobbelt op en neer waarbij onze tegenstrever in eerste instantie het betere van het spel, of in ieder geval de score heeft. (13-8) Maar dan gaan de mannen basketballen! We stomen in één keer door naar 13-20 en lijken we de pot binnen te gaan kunnen slepen. Dat is echter gerekend buiten de scheidsrechter van dienst en de jurytafel. De jury laat eigenhandig punten gewoon verdwijnen, of beter gezegd, ze worden gewoon niet genoteerd. En ondanks dat ik niet graag negatief over een scheidsrechter wil zijn, hier kunnen we niet omheen.

Ook de scheidsrechter ziet liever niet dat wij winnen. Matz wordt vakkundig uit de wedstrijd gefloten. Yantho krijgt een uitgestoken knie in z’n maag, maar in plaats van de fout mee te krijgen, wordt hij bestraft. Tot overmaat van ramp heeft hij op dat moment te veel pijn om de wedstrijd verder te kunnen spelen. Dan is ook bij mij het geduld op. Tegen fluiten is één, maar als het resultaat geblesseerde spelers is, dan moet je ook als coach je onvrede laten horen. En ja dan loop je dus tegen je eerste technische fout aan. En hoewel ik die liever ontloop was deze het waard! Helaas bleef het gehoopte effect uit. Als vlak voor het einde Ruben een onbestrafte elleboog in zijn gezicht krijgt, is de maat vol. De laatste (1, 2 of 3 seconden, wat het dan ook was) laten we voor wat ze zijn. We gaan de frisse buitenlucht opzoeken.

Na deze mindere ervaring bij de organisatie nadrukkelijk aangegeven niet meer met deze scheidsrechter te willen spelen. We zitten niet te wachten op nog meer blessures… Aan dit verzoek (of dreigement 😊 ??) werd gelukkig zonder veel gedoe gehoor gegeven.

En dus konden we ons mentaal gaan voorbereiden op onze laatste wedstrijd van vandaag.

Eindstand
Orly Hasselt @ Zuiderkempen 32-29

Sterrencast
Arne Neven
Ferre Van Den Bergh
Kieran Dubois
Loïc Dupont
Maarten Nootens
Mathias Fransen
Mathis Achten
Matz Hovens
Ruben Wiertz
Tijmen Pillards
Yantho Pollé