Zonder Dami, zonder Tom

Bolderberg – Bij het invullen van het wedstrijdblad wist je al dat we nauwelijks kansen hadden bij het thuis blijkbaar onoverwinnelijke Kajoba. Geen Dami (geschorst) en geen Tom (ziek): dat scheelt zo’n 30 punten. Haal die maar eens ergens te voorschijn !
Zonder veel geloof in eigen kunnen was de match dan ook heel gauw gespeeld: 13-2 na 4′ en na de tweede time-out van coach Schoemans ging het ook niet beter: 21-6 na 7′. Bij aanvang van het tweede quartje ging Kajoba over de 20 pt verschil bij 34-13 en vlak voor rust stonden we al dertig punten in het krijt: 51-20. Vakkundig afgeslacht door een zeer sterke thuisploeg. In de heenmatch scoorden ze 56 punten, nu hadden ze er al 53 na één helft. Bij 60-24 konden we een 0-8 plaatsen maar dat had de lokale afstandsschutters blijkbaar boos gemaakt want die knalden 5 driepunters op rij binnen: 75-32. Het laatste quartje wonnen we met 12-19, maar dat had totaal geen betekenis meer. Plaatsen 1 en 2 zijn onbereikbaar geworden, knokken om plaats 3 te behouden.
Quartjes: 25-11,  28-11 (rust 53-22), 22-14 (75-36 na 30′) en 12-19 (eindstand 87-55).
Fouten: 19 tegen Kajoba, 19 tegen Orly
Vrijworpen 12 op 20: Joris 0 op 2, Arno 2 op 3, Illya 2 op 4, David Van Iseghem 8 op 11.
2 driepunters van Bert (Kajoba scoorde er 11).
Afwerking: Arno 6, Wim 0, Bert 13, Joris 2, David Vanlaer 4, David Van Iseghem 18, Illya 12, Maarten 0, Mark speelde niet.