Weer een dip na rust

Campus De Wingerd – Identiek scenario als vorige week: sterke eerste helft, kleine voorsprong aan de rust en een 10-0 om het derde quart te starten. Dat kloofje kregen we nooit meer dicht.

Nu ook nog zonder Joris (gestopt) was het een moeilijke opdracht. Toch een goed eerste quart waarin we duidelijk baas waren (12-18) en dat konden we zelfs uitbouwen naar 15-27 (15′). Maar nog voor rust kon Pelt aanpikken en moesten wij het grootste deel van onze voorsprong inleveren (rust 28-32). Dat verval zette zich door in de tweede helft waarin we meteen een 10-0 moesten slikken: 38-32. Met mondjesmaat liep dat verschil op over 45-36, 54-44 en 63-48. Vorige week tegen Lummen lieten we toen de kopjes hangen en werden min of meer afgeslacht. Dit keer niet. In drie wervelende minuten plaatsten we een 0-10 en bij 63-58 (36′) kon nog alles. Twee lokale driepunters op rij deden de deur echter dicht.

Verloren, maar echt geknokt. “Te weinig wisselmogelijkheden,” vond Peter.

Na ons speelde Orly-A tegen Pelt-A. Op twee spelers na was dat  identiek dezelfde ploeg. Gelukkig hadden wij ze voldoende afgemat zodat Orly-A na een riant verschil (17-36)  iets meer krachten op overschot had om na 46-47 de winst toch mee naar Hasselt te nemen: 51-63. Dami 5, Rafaël 4 en Maiki 3 hadden met 12 pt zeker hun bijdrage in de zege.

Quarters: 12-18, 16-14 (rust 28-32), 26-12 (54-44 na 30′) en 20-22 (eindstand 74-66)

Pelt-Z : 7 driepunters, 20 fouten, 13 op 17 vrijworpen.

Orly-B: 2 driepunters (Dami en David), 19 fouten, 16 op 25 vrijworpen.

Afwerking: Illya Nootens 21, David Vanlaer 14, Peter Moonen 14, Rafaël Pappers 10, Dami Brodzinski 7, Mark Schoemans 0, Arno Melotte 0, Maikieson Paz 0.

-Volgende week geen match, daarna naar leider St-Truiden.
-In onze reeks heeft iedere ploeg minstens 2 matchen gewonnen.
-Wij dus ook, maar met 5 nederlagen (niemand heeft er meer) staan we eigenlijk…….allerlaatste.
-De voorgaande jaren verloren we maar 5 matchen op een gans seizoen, nu al na 7 wedstrijden.