Waardige kampioenen

SPORTHAL RUNKST – Laatste match van het seizoen en meteen ook de zwaarste nederlaag van het seizoen. Heel eventjes konden wij mee (20-22) maar daarna waren de kampioenen heer en meester. De enorme foutenlast (34 stuks) was een bijkomende hinderpaal.
Het was een match van records: geen enkele speler deed dit seizoen op de vrijworplijn beter dan Wim (ja, juist hij, de pipo van de verlenging in Neerpelt) die in het eerste quart al een 6 op 7 lukte, het was ook de match dat wij in dit speeljaar het hoogste aantal punten binnenkregen, ook de match dat Pieter zijn hoogste aantal speelminuten verbeterde, de match dat Pieter zijn persoonlijk foutenaantal opdreef, de partij waarin Schoemans geen enkel punt scoorde, de match waarin wij ongelooflijk veel fouten tegenkregen (seizoensrecord) en de partij met het grootste verschil in ons nadeel.
Leopoldsburg startte sterk, heel agressief, slikte een reeks fouten en na 5-15 konden Wim en Arno met vrijworpen milderen en Tom bracht ons zelfs op 20-22 in de 8′. Daar waren de kampioenen dat tegengestribbel beu en over het eerste quartje heen ging het naar 20-38. In dat eerste quartje floten de refs 18 fouten, op zoek naar een wereldrecord ??? Wij konden naar de rust toe dat verschil handhaven (29-48) en ook na de pauze bleven wij op 20 punten hangen bij 40-58 en 44-68. Wij verloren achtereenvolgens Wim, Jan en Mark met 5 fouten en in het laatste quart liepen de kampioenen uit naar heel zware cijfers.
Nooit commentaar op de refs, enkel een vaststelling: 34 fouten tegen Orly, 18 tegen Leopoldsburg. Drie Orlyspelers naar de bank met 5 stuks, nog twee spelers met 4 fouten en nog twee met 3 fouten. Bij Leopoldsburg één speler met drie fouten…
De mannen van de A-ploeg (proficiat voor de tweede zege op rij) waren blij dat ze twee andere refs kregen. De schatbewaarder van Orly niet: twee seniorsmatchen, vier refs. Dure grap.
Quarters: 20-27, 9-21, 15-20 en 7-20.
Vrijworpen: 12 op 24. Wim 6 op 7, Arno 3 op 4, Thomas 0 op 3, Tom 2 op 4, Stijn 1 op 4.
Driepunters: Tom 3
Afwerking: Tom Groven 21, Wim Dirickx 10, Jan Olaerts 6, Arno Melotte 5, Thomas Mougey 4, Bert Steegmans 4, Stijn Segers 1, Jeroen Vos 0, Mark Schoemans 0, Pieter Pepels 0.