’t Stelde niet veel voor

De uitslag zegt genoeg: Hasselt boekte een tweede ruime overwinning, wij misten net zoals vorig seizoen onze openingsmatch. Eventjes konden wij meer verwachten (13-12) maar vermits Tom er aanvallend helemaal alleen voor stond was het snel duidelijk dat dit geen gelukkige voormiddag zou worden.
Op de spelverdeling ontbraken Wim en Michael. Da’s geen excuus, enkel een uitleg want zij waren er vorig seizoen ook niet. Ontzettend veel balverlies dus in de beginfase, fouten maken op doorgebroken bezoekers, maar gelukkig lieten zij aardig wat vrijworpen liggen. Wij lukten onze eerste korf na 3′, onze tweede na bijna 8′. En toch was het maar 7-12 na het eerste quartje. Tom zette ons één keer voorop, maar bij 15-15 slikten wij een 0-7. Coach Mark had niet graag dat ik de term “éénmansploeg” zou gebruiken maar je kunt onze eerste helft moeilijk anders noemen. Rust 22-28 met liefst 18 punten van Tom. De rest gooide met pannenkoeken, vlaaien, kastanjes en meer van dat oneffectief tuig.
5 gemiste shots in de eerste minuten van de tweede helft, een nieuwe 0-7 op ons doos, maar dan toch even wat productief weerwerk: 22-35 en 32-39. Daar kregen we een 0-10 te verwerken en bij 32-49 mochten de boeken dicht. In het laatste quartje – Illya bood wat shothulp in de aanval – ging Hasselt vlot over de twintig punten en werd het nog een pijnlijke en niet eens overdreven nederlaag.
Quartjes: 7-12, 15-16, 14-21 en 9-19
7 op 20 vrijworpen: David 0 op 2, Mark 0 op 2, Illya 4 op 7, Tom 3 op 9.
5 driepunters: Tom 4, Bert 1.
Afwerking: Tom Groven 26, Illya Nootens 10, Bert Steegmans 5, Arno Melotte 2, Jeroen Vos 2. Scoorden niet: David Vanlaer, Steven Thomas, Pieter Pepels en Mark Schoemans.