No Illya, no borrels

Het gebeurt zelden, uiterst zelden, maar Illya, onze speler van het jaar, was…..afwezig. Geveld door een hardnekkige griep, voor hem geen nieuwjaarsreceptie en voor ons geen borrels in de kleedkamer want zijn wekelijkse fruitjenever ontbrak dus ook op het appel. Ook geen Arno (blessure), geen Joris (verslapen), maar toch geen probleem om de buren te kloppen.

Het werd een derby zonder geschiedenis. Wij liepen meteen uit (9-0) en het verschil bleef alsmaar groter worden. Met een driepunter tilde Steven ons over de 20 pt bij 34-13. Wij noteerden de allereerste Orlykorf voor Maarten. Hij stond welgeteld 10″ op het terrein. Na rust zorgde een bevlieging van Tom voor een dertiger (46-16) waarna Mark ook nog 7 pt op rij lukte. Grootste verschil bij 59-23. Het laatste quart mocht Hades zelfs winnen, het waren overbodige minuten waarin Winfried nog een soort doodsmak maakte toen hij op de bal trapte. Iedereen scoorde.

Vanaf volgende week begint het zwaardere basketwerk: zondagmiddag bijvoorbeeld in Helchteren. Mark, Tonny en Arnold regelden een gesmaakte nieuwjaarsreceptie voor het team. Wel sneu dat sponsor Arnold die miste omdat hij bij de A-ploeg een tafelfunctie diende in te vullen.

Quartjes: 17-8, 19-8, 23-7, 16-19. Fouten: Orly 21, Hades 12. 9 op 19 vrijworpen: Steven 0 op 2 (met airball), Wim 1 op 4 (ik dacht dat ik er 2 had), David 3 op 5, Tom 2 op 4, Mark 3 op 4 (whoaw !)
2 driepunters: Steven en Tom
Afwerking: Tom Groven 19, Dami Brodzinski 12, David Van Iseghem 11, Wim Dirickx 9, Steven Thomas 9, Mark Schoemans 7, Winfried Casters 4, Bert Steegmans 2, Maarten Verheyden 2.