Moeizamer dan verwacht

Kiewit – Net zoals vorige week weer een overwinning met 23 punten verschil, maar ook nu hadden we veel meer tegenstand dan verwacht. Een vrij agressief Hades plooide pas in het laatste quartje en kon toen het tempo van Orly niet meer volgen.  

12 namen op het wedstrijdblad, iedereen fit, alleen David had nog het oude uur geprogrammeerd en kwam dus té laat. Hij had eventueel nog mogen meespelen want hij stond op de feuille. Maar hij verkoos om niet tussen de lijnen te komen, achter deze winstpremie mag hij dus fluiten. 

Het was een match met twee heel verschillende gezichten: fenomenaal goed basket in het eerste en laatste quart, maar echt rommelig en slecht in de tussenliggende quarters. Illustratief was het optreden van coach Mark die in welgeteld 8’15” zijn vijf fouten haalde. Lichtjes geviseerd door de refs ? 

Quartje één was echt af: na 5′ wisselde coach Mark liefst 4 spelers in één klap, alleen Tom bleef staan, maar dat niets af aan de kwaliteit van ons spel. Na 8-10 werd Hades overrompeld met een dunk van Tom als toetje: 10-22. Bij aanvang van het tweede quart begon het smodderwerk en bij 23-27 zat de thuisploeg echt terug in de match. Steven en Arno bewerkten toch opnieuw een kloof aan de rust bij 29-42. Met een 7-0 opende Hades sterk en bij 36-42 was er niets beslist. Mark grossierde ondertussen in persoonlijke fouten na vervelende duels. Hij verdween heel vlug met 5 stuks, gelukkig was er toen een bevlieging van Tom om het verschil op 10 punten te houden. Eenzelfde explosie bij een tot dan vrijwel onzichtbare Illya en met een 4 op 5  maakte hij een einde aan de lokale illusies: van 47-57 naar 51-69. Tom dunkte een tweede keer en meteen stond de winst vast.

Opvallend waren verschillende prachtige assists met o.m. Steven in een hoofdrol. De 7 op 7 is dus binnen, volgend weekend geen match.

 

Quarters: 15-27, 14-15, 15-15, 17-27.

Fouten: 11 tegen Hades, 24  tegen Orly.

1 driepunter van Tom.

7 op 12 vrijworpen: Tom 5 op 8, Mark 1 op 2, Thomas 1 op 2.

Afwerking: Tom Groven 30, Illya Nootens 16, Thomas Mougey 9, Wim Dirickx 8, Steven Thomas 8, Arno Melotte 4, Bert Steegmans 4, Dami Brodzinski 2, Jeroen Vos 2, Mark Schoemans 1, Luk Dirkx scoorde niet, David kwam niet tussen de lijnen.