Euh…

Orly Hasselt – Hades BBC C
Fouten : Orly 14,
Quarters : 14-12, 13-12 (rust 27-24), 4-13, 4-13
Vrijworpen : Orly 1/3
Eindstand : 39-48
Coach : Peter Tournelle
Spelers : Daan Polus 2,  Flavius Broboana, Noh Dols 1, Tristan Distelmans, Louis Kreemers, Thomas Leesen, Beglik Mustafa.

We begonnen sterk aan de wedstrijd, het enige probleem was de afwerking.
Pluspunten waren een goede shotselectie en een goede verdediging en de ´hustle’ voor de verloren ballen.
Jammer genoeg werd de goede passing niet beloond aan een goeie afwerking.

Toch een compliment voor de spelers om er tegen aan te gaan. Wel jammer dat er bepaalde spelers omwille van hun fysieke voordeel benadeeld werden.
We moeten beter afwerken maar bij twee trainingen per week is dit zonder de inspanning van de spelers een zeer moeilijke taak.
De woorden van een NBA coach : “500 shots per week maken een slechte shotter, 1000 een goede shotter, 1500 een zeer goeie shotter…”
Dit moet doordringen bij elke speler indien ze bij de betere van de b-reeks willen behoren: Herinner de match tegen Tongeren.

Hiernaast kan er enkel gewerkt worden aan fundementals in aanval, posities in defense en transitie-looplijnen en samenspel maar het komt erop neer dat je de bal door de ring moet krijgen, en hier is de rol van de coach beperkt. Naast het negatieve moeten we er elke match tegenaan gaan alsof het onze laatste match is hiermee bedoel ik focus in defense en elke verloren bal moet van ons zijn,