Enkele bevliegingen volstaan niet

ALVERBERG – Eerste thuismatch, spannende partij, maar geen zege. Was STBB dat ietsje beter ? Nee, wij hebben het zelf weggegeven door tal van blunders. Inzet genoeg, klasse te weinig. Als enig excuus: 6 jongens kwamen niet tussen de lijnen: Arno, Mark, Tom, Wim, Jeroen, Henri. Maar met de aanwezige 8 had je deze match ook kunnen (moeten) winnen.

Je moet altijd positief blijven in je verslag, maar je kunt verdomme ook niet langs alle fouten heen blijven kijken. Als je dan eens op zere teentjes trapt is dat maar zo. Waarom coach Mark zelf niet tussen de lijnen kwam na de vierde fout van Thomas blijft voor ons een raadsel. Hij kon met zijn gekende “forkwerk” voor wat druk zorgen onder het bord want Illya werd toen aan zijn lot overgelaten. En die had het al moeilijk genoeg om tegen de Truiense torens op te boksen. Veel heibel onder de bezoekende korf maakten wij nooit, getuige de ocharme 6 vrijworpen over de ganse match. Het moest dus met afstandshots gebeuren en dat lukte – met bevliegingen – zo af en toe wel: 8-2, van 8-8 naar 15-8, van 23-28 naar 30-28 en naar 37-31. Vooral Dami bleek daar over het beste geschut te beschikken (5 driepunters). Steven lukte er heel verrassend ook twee: eentje via het bord, eentje vlak voor de 24″ op waren.

Een log maar wel ervaren Sint-Truiden hadden we zo van de mat kunnen lopen maar onze dravers (Arno, Jeroen, Tom en Wim) zijn momenteel onbeschikbaar. Aan een veel te laag tempo dus maar en zodoende bleef STBB in de match.