Drie quarters gestreden

Hoog geplaatste ploegen werken soms als een rode lap op een stier bij de Borly’s. Bij Nieuw Sint-Truiden was dit ook andermaal het geval gedurende drie quarters. Maar Orly vergat in het derde quarter weer even wat goed basketbal is. Begeleider Arnold vatte het na de douche gevat samen: “Die pauze tijdens de helft hadden we beter overgeslaan”.
Tien spelers op het wedstrijdblad, negen liepen er zich warm. Joker Arno bleef puur als reserve uit voorzorg op de bank na een periode van inactiviteit. Orly startte het eerste quart sterk en liep zelfs lichtjes uit dankzij een stevige organisatie tegen de thuisploeg die een meer dan duidelijk lengtevoordeel had. Door agressieve trapping op de postspelers konden we de bucket afschermen en de nodige rebounds plukken. Het tweede kwart bracht hetzelfde spelbeeld: wij bleven Sint-Truiden ergeren in defense en lieten de bal het werk doen. Onder de korf hadden we weinig te zoeken, shots waren dus aangewezen. Gelukkig had Dami zijn geluksonderbroek aangetrokken: het regende een tijdje Poolse bommen op de Kanaries. Met acht punten voorsprong ging Orly de rust in met de complimenten van coach Mark.
Het derde quarter waren we echter vergeten dat we de voet op het gaspedaal moesten houden. Sint-Truiden vertraagde ostentatief het spel, trok een extra blik dubbele meters open en ging heel groot spelen. Voor eventjes raakten ze onder onze trap defense uit en konden ze twee bommen op rij scoren. Een reeks domme balverliezen zorgden ervoor dat we snel plots 15 punten achter stonden. In het laatste quarter zorgde vernieuwde moed voor een remonte tot op één punt dankzij bommen van Tom en Bert. Sint-Truiden kon echter opnieuw zijn geliefkoosde spel opleggen: parkeren op de post, arm omhoog steken en beuken tegen onze defense. Ervaring en pure leepheid zorgden dat ze telkens opnieuw naar de vrijwerplijn mochten en daar de wedstrijd beslissen.
Ervaring hebben we bij Orly intussen ook, als we nu als ploeg ook soms wat leper gaan spelen dan kunnen wij alle ploegen buiten Stevoort in onze reeks aan.
—————
Spelers: Bert (4), Luc, Steven (2p), David (2p), Ilya (12), Tom (23), Mark, Thomas (1), Dami (18), Arno
Afwezig: Pieter, Wim, Jeroen en Michael