Dit liep bijna mis

Sportcomplex de Helix – Een voorsprong van 23 punten na rust en toch nog moeten harken om de vierde uitzege op rij mee naar Hasselt te nemen. Dat gebeurde in de verlenging na 76-76. Iedereen speelde (Mark slechts 4 seconden) en iedereen scoorde en dat was ook nodig want één ref deed er alles aan om ons de nek om te wringen.

Mark en David in de plaats van Wim en Steven en dus weer 10 namen op de feuille. Bij 6-6 stond de thuisploeg even gelijk maar daarna zou Orly altijd de leiding hebben. In het eerste  quartje met klein verschil maar dan speelden wij de beste  tien minuten van het seizoen. Misschien zelfs van meerdere seizoenen. De Mechelaars kregen absoluut geen vat op onze wervelende aanvalsbewegingen en het verschil liep op: van 20-22 naar 22-28 en naar 27-38 met bom 2 en 3 van Dami. Twee Mechelse time-outs konden ons niet afremmen. Bert, David, Illya en Winfried dikten aan naar 35-55 rust. Wij scoorden dus 33 punten in dat tweede quart. Teamrecord ?

Ook in het derde quart hielden we mooi stand maar de thuis)ploeg gaf zich ondanks een achterstand van 23 punten (44-67)  niet geslagen. Onze zwanenzang begon met de tweede vrijwillige fout van Arno (dus uitsluiting) en de heupblessure van Henri: 55-69. De Mechelaars roken bloed, zeker toen ook nog Thomas en Illya met 5 fouten naar de bank werden gefloten in het vierde quart. De voorsprong die groot genoeg leek slonk zienderogen: 60-71, 67-71, 70-74 en 74-74 in de laatste minuut. De laatste 5pt van Joris waren meer dan nodig om de ref zijn pleziertje te ontnemen.

In de verlenging meteen weer een bom van Joris en dat kleine verschil kreeg de thuisploeg nooit meer gedicht, ook al omdat hun grote afwerker Ramakers (vorige week 44 pt in 1e provinciale) met 5 fouten op de bank zat en David zodoende ruimte vond voor 2 opeenvolgende potten. Standen in de extra-time: 76-79, 80-81, 82-83 en met een laatste korf van Bert 82-85.

Verdiende zege, Maasmechelen stond nooit aan de leiding.

Quarters: 20-22, 15-33, 20-14, 21-7, 7-9.

Fouten: 13 tegen Maasmechelen, 26 tegen Orly (waarvan 3 vrijwillige)

Vrijworpen: Maasmechelen 20 op 32, Orly 8 op 15. Winfried 0 op 2, Joris 2 op 2, Henri Vander waeren 1 op 2, Illya Nootens 2 op 5, David Van Iseghem 2 op 2, Dami Brodzinski 1 op 2.

9 driepunters: Dami 6, Joris 2, Bert 1.

Afwerking: Dami Brodzinski 19, Illya Nootens 18, David Van Iseghem 14, Bert Steegmans 11, Joris Van Gossem 10, Thomas Mougey 6, Winfried Casters 4, Arno Melotte 2, Henri Vander Waeren 1, Mark Schoemans scoorde niet.