De rug gerecht

Alverberg – Na een reeks wanvertoningen dit seizoen bleek de klad in de kladders te zitten. Maar na een krachtige oproep om meer volk en meer goesting, waren er op training donderdag al plots negen gemotiveerde shotters. Een vroeg geval van goede voornemens? Of stonden de sterren plots juist? Feit is dat de twaalf plekken op het wedstrijdblad deze ochtend volledig gevuld waren. Dami mocht zelfs uitslapen.
De wedstrijd begon atypisch voor Orly. Voor één keer keken we na 10 minuten niet tegen een kloof van 10 punten aan. In een gelijkopgaande eerste twee quarters bleven de twee ploegen haasje over spelen. Toch konden we niet tevreden zijn bij de rust. Te braaf in de rebounds, te slap in de setup. Coach Mark inspireerde de ploeg tijdens de rust en vroeg om de basis te respecteren: boxing-out, rebound, screens.
Het derde quarter speelde Orly duidelijk gretiger met meer defensieve rebounds en een vlotter spelbeeld, al moesten we dat wel bekopen met een reeks dubieuze fouten. De tafel maakte een potje van de foutenadministratie waardoor zowel Wim als David vroegtijdig de bank mochten opzoeken. Intussen bleef Zolder aanklampen, ook gesteund door een verdacht lage foutenlast over de eerste drie quarters; iets wat de refs in het vierde quart nog probeerden recht te trekken. Maar deze keer bleef Orly voorop en kwam de zege niet in gevaar. We werden baas onder de ring, Tom pakte uit met enkele rushes en in de slotseconden mocht nieuwe rekruut Luk zijn eerste officiële punten voor Orly op het blad bijschrijven.
Een broodnodige winstmatch dus. Zonder gemekker, maar met werklust, organisatie en eindelijk wat grinta.