De ‘doop’ van Orly-On-Wheels zit er op!

Limburg United On Wheels – Orly-On-Wheels.

Op het Tornooi van de Verstandhouding dat dit jaar doorging te Beringen was er opnieuw plaats voor een rolstoelwedstrijd. Doordat er vanaf dit seizoen 2 Limburgse teams in de competitie gaan meedraaien, kwam men al snel uit op de affiche Limburg United On Wheels – Orly On Wheels.

We hadden er reeds een een eerste training op zitten, en wat is er leuker dan trainen? Spelen uiteraard. Dus we waren er klaar voor om op de 13e augustus eventjes ‘gas’ te gaan geven.
We kwamen terecht in de nieuwe sporthal voor de Miners. Mooie zaal, dat wel, maar een nadeel voor ons rolstoelers: een zware vloer om op te rijden. Anderzijds kan dat ook weer  gezien worden als een mooie trainingssessie.
We kwamen goed uit de startblokken. De eerste helft stonden we voortdurend voor en was LUOW op achtervolgen aangewezen. Wat ze ook goed deden, het moet gezegd worden…
Door toedoen van onze grote jongens kwamen we in de eerste periode snel voor. We speelden met zijn allen goed samen en verdedigden strak bij momenten (10-18 in periode 1).
Dit samenspel en tempo konden we nog een tijdje aanhouden in de tweede periode. Maar naar het einde toe herpakte LUOW zich en er was een miniem verschil bij de rust (25-28 na periode 2).

De tweede helft gaf een totaal ander matchverloop. We zullen het maar steken op een te lange pauze zeker.
LUOW begon kort op onze 2 grote jongens te verdedigen, zodanig dat we bijna niet meer onder de borden geraakten. Onze ‘kleintjes’ moesten het scoren dus overnemen bij momenten. Maar balverliezen en missers deden bij ons af en toe de kopjes naar beneden hangen. Een gebrek aan concentratie en samenspel bij momenten was dan ook het jammere gevolg, waardoor LUOW ruim kon uitlopen op ons. We sloten de derde periode dan ook af met een tussenscore van 21-8.
Dit was een achterstand die we niet meer konden inhalen. En we sloten uiteindelijk de wedstrijd af bij een score van 64-45.

We hebben uiteraard werkpunten, maar al bij al mogen we tevreden zijn met onze prestatie.

Deden mee met deze seizoensopener (links naar rechts op de foto):
Hugo (n° 12)  ; Yasmine (n° 15) ; Cindy (n° 9) ; Sam (n° 13) ; Arne (n° 14) ; Cliff (n° 8) ; Mario (n° 8) ; Frederique (coach).
Ook een dankje voor de tafelaars Ina en Stephanie.